saltar al contingut principal
Cercar
URV

Activitats programades


ACTIVITATS REALITZADES

Gener

Elaboració i distribució del Calendari 2010 Dones químiques.

Febrer

9 de febrer de 2010: Acte d'Inauguració de l'Any de les Dones i les Ciències

Març

Del 2 al 10 de març de 2010: a diferents Campus de la URV: III SETMANA PER LA IGUALTAT

Dins la III Setmana per la Igualtat, Montserrat Palau rep la distinció Mª Antònia Ferrer.

Del 4 al 26 de març de 2010: al CRAI Exposició Infància robada. Els menors durant el franquisme

Abril

Del 6 al 30 d'abril de 2010: al CRAI Exposició ICD Simone de Beauvoir

29 d'abril de 2010: conferència "Les dones i les ciències" a càrrec de la Dra. Coral Cuadrada, professora d'història de les dones de la URV en l'Antena del Coneixement de Valls

27, 28 i 29 d'abril de 2010: presentació del Pla d'Igualtat a les Jornades de formació i educació en Gènere i Igualtat, a Santiago de Compostela.

Maig

A partir del mes de Maig fins a finals d'any exposició Veus de la Igualtat produïda per la Universitat Pompeu Fabra. 

8 de maig de 2010: Jornada Mujeres, ejercicio físico y salud cordinada des de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i l'Observatori de la Igualtat.

12 de maig de 2010: col·laboració en la Jornada del dia de la infermeria a Tortosa.

18 de maig de 2010: conjuntament amb la ETSE (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria) s'organitza la primera edició del Girls'day, amb una jornada de portes obertes per noies estudiants d'Educació Secundària de diferents centres de la província de Tarragona

24 de maig de 2010: presentació a càrrec de la Dra. Inma Pastor directora de l'Observatori de la Igualtat, de l'estudi de les Escoles Tècniques des de la perspectiva de Gènere a la Xornada sobre muller e ciencia: a muller na enxeñaría.

Juny-Agost

9 de juny de 2010: a la Sala de Juntes del Campus Catalunya, Jornada de lletres per a la recerca en dones, gènere i igualtat.

11 de juny de 2010: la Dra. Inma Pastor, directora de l'Observatori de la Igualtat imparteix la conferència "Les dones i les ciències" a l'entrega de títols propis de Postgrau 2010

30 de juny de 2010: conferència "Les dones i les ciències" a càrrec de la Dra. Coral Cuadrada, professora d'història de les dones de la URV en l'Antena del Coneixement de Torredembarra

30 de juny de 2010: la Dra. Inma Pastor, directora de l'Observatori de la Igualtat, ha participat com a ponent convidada en la I Jornada de Igualdad organitzada per la Universidad Autònoma de Madrid sota el títol "Las Unidades de Igualdad en la Universidad del s. XXI".

Del 7 de juny al 2 de juliol de 2010: a la Facultat de Química, al Campus Sescelades 16 Dones científiques catalanes. Dia 7 de Juny al hall de la Facultat de Química, conferència inaugural a càrrec de la Dr Lourdes Vega.

Setembre-Octubre

Del 21 al 22 d'octubre de 2010: 1ª Trobada d'Unitats d'Igualtat de les universitats valencianes, a l'Escola Universitària de Magisteri "Ausiàs March" de la Universitat de València. Més informació

Novembre

Durant el mes de novembre l'Observatori comença la seva acció de visibilització del treball de les dones en diferents disciplines científiques. S'instal·len a les biblioteques del Campus Bellissens (Econòmiques i Empresarials), Campus de Medicina i Ciències de la Salut i el CRAI al Campus Catalunya (Jurídiques, Lletres i Infermeria) cartells amb un resum biogràfic de dones que hagin fet  importants aportacions en la ciència. Alhora també s'han destacat els llibres  d'aquestes il·lustres dones que hi han a les diferents biblioteques.

10 de novembre de 2010 es construeix la Comissió per a l'Elaboració del II Pla d'Igualtat. Més informació

Mitjans de novembre: es publiquen els Quaderns de la Igualtat a iniciativa de l'Observatori de la Igualtat de la URV, on es recullen les diferents tasques i activitats realitzades i que pretén ser una eina al servei de la difusió del coneixement sobre dones, gènere, ciència i universitat. El títol del primer volum és Dones i universitat, i el del segon Dones i ciència.

Mitjans de novembre s'ha instal·lat l'exposició "Les veus de la Igualtat" a l'Escola d'Infermeria del Campus Terres de l'Ebre de la URV, a Tortosa. Us animem a visitar la instal·lació, emmarcada dintre la celebració de l'Any Cultural de les Dones i les Ciències i que romandrà oberta fins a l'1 de març.

17 de novembre de 2010 a les 12h: a la Sala d'actes de l'IES Cambrils. La Dra. Coral Cuadrada (professora del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV) presentarà la conferència Dones i ciència en el marc de la "Setmana de la Ciència"

 25 de novembre de 2010 a les 18h: a la Sala Costa Daurada de Salou. La Dra. Coral Cuadrada (professora del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV) presentarà la conferència Dones i ciència. Seguidament es projectarà del documental “Dones a la URV”, produït per l’Observatori de la Igualtat en col·laboració amb el Departament d’Estudis de Comunicació de la URV, i elaborat per part d'un grup d’alumnes. Més informació

Desembre

1 de desembre de 2010 a les 16h la Dra. Inma Pastor, directora de l'Observatori de la Igualtat de la URV, participa en la taula rodona: "El paper de les unitats d’igualtat de les
universitats en el marc de la conciliació i la corresponsabilitat" dins la Jornada Familia i Treball a la universitat: Conciliació o corresponsabilitat? organitzada per l'Observatori per a la Igualtat de la UAB. Més informació

Des de l'1 de desembre es pot visitar al vestíbul i a la primera planta del CRAI l'exposició "Científicas invisibles", un projecte produït per RUVID (Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació) amb l'objectiu de visualitzar l'important contribució de les dones a la ciència i la tecnologia. L'exposició romandrà al CRAI fins al 31 de gener. Més informació.

14 de desembre la Comissió d'Igualtat es reuneix per segon cop, a la Sala de Reunions 024 de l'Escola d'Infermeria (Campus Catalunya) a les 16:30h, amb l'objectiu de redactar el II Pla d'Igualtat de la URV. La ponència base és de Marina Subirats, catedràtica de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona

15 de desembre de 2010, a les 11 a l'aula de formació del CRAI, al Campus Catalunya tindrà lloc la xerrada "Dones i literatura catalana" a càrrec de Montserrat Palau. Aquesta xerrada suposarà també l'acte inaugural de l'exposició produïda pel mateix Observatori de la Igualtat, Dones científiques a les biblioteques. Aquesta mostra té l'objectiu de donar visibilitat a les aportacions científiques de dones destacades en els respectius camps d'estudi, molts cops invisibilitzades sota el discurs de neutralitat científica. Aquesta acció s'inclou dins les mesures previstes dins el Pla d'Igualtat de la URV (2007-2010).

16 de desembre de 2010 a les 12 al vestíbul del CRAI, al Campus Catalunya, s'ha dut a terme l'acte inaugural de l'exposició "Científicas invisibles" i la presentació del llibre "Catalanes del IX al XIX", amb la participació de Susanna Tavera, directora de l'IIEDG (Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere), i Montserrat Sanmartí, coautora del llibre. Aquesta acció s'inclou dins les mesures previstes dins el Pla d'Igualtat de la URV (2007-2010).

A punt d'acabar l'any de les Dones i les Ciències, des de l’Observatori de la Igualtat hem tirat endavant una darrera iniciativa: l’edició d’un material de difusió que, sota el nom de “Dones científiques”, recull la breu biografia d’un seguit de personalitats femenines que de manera innegable han fet aportacions destacables a la ciència universal. Els material està disponible al nostre despatx del Campus Catalunya de la URV i ens agradaria obsequiar-vos amb un exemplar. Si ho desitgeu podeu passar en qualsevol moment de dilluns a divendres de 9h a 13h i us atendrem de molt bon grat.