saltar al contingut principal
Cercar
URV

Impacte Social, Cooperació i Voluntariat "URV Solidària"

Des de l’Àrea d’Impacte Social, Cooperació i Voluntariat “URV Solidària”, de l’Oficina de Compromís Social URV, s’articulen una bona part de les accions relacionades amb la cooperació per al desenvolupament, l’acció social i el voluntariat vinculades especialment amb la formació o la recerca: projectes, accions formatives, organització d'esdeveniments de sensibilització, programes, ajuts, etc.

Les activitats, projectes i programes de la URV Solidària s'alineen amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 que les Nacions Unides van adoptar el setembre de 2015, amb la voluntat d'erradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones.

D'acord amb els mitjans humans, econòmics i materials disponibles, es prioritzen les activitats que tenen a veure amb la cooperació, l’acció social i el voluntariat de naturalesa pròpiament universitària.

Així mateix, la URV Solidària ofereix de manera puntual ajuts d'emergència, així com subvencions a projectes i programes especialment rellevants i que estan a càrrec d'altres institucions, o d’altres activitats que es consideren necessàries.

        


 Anunci:

La Comissió URV d'Acció Social i Solidària necessita dos membres PDI per a conformar la nova composició segons el nou Estatut URV. Ens cal un PDI per a cadascuna de les agrupacions següents:

  • Agrupació A: Ciències Mèdiques Bàsiques; Medicina i Cirurgia; Infermeria; Psicologia  
  • Agrupació D: Bioquímica i Biotecnologia; Química Analítica i Química Orgànica; Química Física i Inorgànica  
                                        Si estàs interessat/da a formar-ne part, escriu a urvsol(ELIMINAR)@urv.cat     
    

CRISI A UCRAÏNA                 

Ateses les múltiples iniciatives i propostes arribades des de diferents àmbits de la comunitat universitària davant l'emergència humanitària a Ucraïna, facilitem dos enllaços on podreu trobar recomanacions i consells per ajudar de manera eficient i coordinada

Accions en marxa:

  • Busquem persones amb capacitat per traduir les llengües ucraïnesa i/o russa al català/castellà, per poder assistir a les persones que estan arribant a casa nostra. Els/les que tingueu aquestes competències i vulgueu col·laborar,  cal que accediu a aquest enllaç Voluntariat URV i aneu a l'apartat "Voluntariat social i sanitari" on trobareu les referències AT12022 Ucraïna, CR32022 Ucraïna i RS12022 Ucraïna corresponents a aquesta sol·licitud. Allí trobareu els contactes per adherir-vos.

  • Protocol URV de coordinació i facilitació de l'acollida de persones d'Ucraïna en situació de protecció internacional que sol·licitin continuar la carrera universitària i acadèmica. Aquí podreu consultar el sistema d'acollida acadèmica establert per la URV.  *Protocol d'acollida URV (estudiants)  *URV Refugee reception (students)  *Protocol d'acollida URV (Personal docent i investigador) *URV Refugee reception (Teaching and research staff)

Commission launches scheme to support displaced scientists from Ukraine as part of the Marie Skłodowska-Curie Actions

URV offers support to Ukrainian researchers under the program MSCA4Ukraine

Do you want to become an expert of the National Research Foundation of Ukraine?

     → Guide for experts registration and project evaluation

Programa Català de Refugi

Cerca de familiars a Ucraïna (Creu Roja)

URV Language Learning Support

Recursos lingüístics per a persones d’Ucraïna (Generalitat)

Comunicat del Consell de Direcció de la Universitat Rovira i Virgili sobre la guerra a Ucraïna  (24/02/22)

Comunicat Asociació Catalana d'Universitats Públiques sobre la situació a Ucraïna (24/02/22)

Les Universitats Catalanes compromeses amb l'acollida de refugiats sirians 

Procedimiento de solicitud de protección temporal para los ciudadanos ucranianos desplazados en España (Instrucción 2-2022)

La protecció temporal de persones desplaçades pel conflicte d'Ucraïna (des de Generalitat de Catalunya)

Recomendaciones para la ciudadanía sobre desplazamientos y acogida de niños, niñas y adolescentes (Ministerio de Derechos Sociales)

Directiva 2001/55/CE del Consejo de Europa

Activació de la directiva 2001/55/CE (des de Generalitat de Catalunya)

European Qualifications Passport for Refugees (EQPR)


  • La URV Solidària amb la Campanya "Universitat Som Refugi" amb ACNUR

       Participa i fes-ne difusió!

  • Aules refugi ACNUR

Una guia docent per abordar l'asil i la inclusió a les universitats

Destaquem:

  • Oberta la Convocatòria de Projectes de Cooperació Específicament Universitària URV 2022-23. Podeu trobar la informació a l'apartat "Programes i projectes universitaris"

  • Obertes les VII Jornades Visions d'un Món Desigual (2022-23). Enguany tractarem l’ODS núm. 7 “Energia assequible i no contaminant”. En aquest enllaç podeu veure les anteriors https://bit.ly/3JdCc5e

       Inscripció gratuïta i oberta a tothom

      Reconeixement 1 crèdit ECTS

Propostes de Voluntariat Social URV:

Tròba-les aquí (Apartat Voluntariat social i sanitari)