saltar al contingut principal
Cercar
URV

La Desigualtat en xifres


Durant els darrers 30 anys, les dones han protagonitzat un gran avenç social a l’estat espanyol i a tot Europa. Tanmateix, i a pesar de la supressió de les discriminacions formals en el règim jurídic, la realitat econòmica i social i, especialment, l'accés als càrrecs de comandament i de poder, no mostra una igualtat efectiva entre els homes i les dones. Els indicadors de gènere segueixen mostrant una gran diferència en l’assoliment  d’oportunitats.

La URV realitza l'informe Dones i Homes a la URVque permet fer seguiment de l’estat de la igualtat en el context de la universitat. Aquests indicadors permeten fer-se una idea de la situació als gestors universitaris i emprendre mesures correctives.

La Xarxa Vives també realitza un informe que delimita el biaix de gènere en la carrera professional i acadèmica dels diferents col·lectius de les comunitats universitàries (alumnat, PAS i PDI).

La sèrie estadística Científiques en xifres, elaborada per la Unitat Dones i Ciència del Ministeri de Ciència i Educació, serveix de línia base per al seguiment de l'impacte de les polítiques i les mesures adoptades en matèria d'igualtat en l'àmbit de la Ciència.

La Comissió de Dones i Ciència elabora des de fa 20 anys l'Informe de Dones Investigadores, un referent per a moltes altres institucions.

Amb l’informe She Figures 2021 la Comissió Europea presenta estadístiques oficials sobre el pes de les dones en l’àmbit de la recerca.