saltar al contingut principal
Cercar
URV

Activitats de la Càtedra


Informació de les activitats que du a terme la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller.

 • Jornada d’Estudi sobre Anselm Clavé i Àngel Guimerà

  Jornada celebrada el dia 11 de maig de 2024, organitzada conjuntament entre la Càtedra i el Museu Casteller de Catalunya. Més informació.

 • Castells de Ciència

  El projecte Castells de Ciència neix amb la voluntat de fer divulgació científica a partir dels castells. És una iniciativa impulsada per la Unitat de Comunicació de la Ciència, ComCiència (UCC+i) i la Càtedra per a l'Estudi del Fet Casteller de la URV. 

 • Suport a la Recerca de Batxillerat. 

  La Càtedra URV per a l'estudi del fet casteller proposa col·laborar en la co-tutorització de treballs de recerca d'estudiants de 2n de Batxillerat o de síntesis pels de CFGS, relacionats amb qualsevol temàtica que tingui a veure amb els castells, sigui des del vessant social, científic, tecnològic o sanitari. Més informació en aquest enllaç.

 • Jornada: Protecció Jurídica del fet casteller com a Patrimoni Cultural Immaterial

  Jornada celebada el 16 de novembre de 2022. Aquí podeu accedir al document de la relatoria de les jornades.

 • Històries de Castells

  Iniciativa educativa que promou la creació de projectes audiovisuals sobre el fet casteller i els seus valors en centres escolars d'educació primària i secundària. En el programa es facilita al professorat una proposta per desenvolupar els projectes audiovisuals (vídeos curts en format tradicional i vídeos en format 360º), juntament amb recursos de maquinari en préstec (càmeres de vídeo 360º) i s'estimula la realització de projectes mitjançant un concurs escolar. Més informació en aquest enllaç.

 • Beques de suport a la realització de tesis doctorals sobre el fet casteller a la URV.

  La Càtedra impulsa beques de suport a tesis doctorals de temàtica castellera. Aquí teniu l'última convocatòria, i la resolució de la mateixa.