saltar al contingut principal
Cercar
URV

Programes de suport a la recerca

Un dels objectius que s’ha fixat la Càtedra és el foment i el suport a la recerca. D’aquí neixen les beques per a la realització de tesis doctorals amb temàtica castellera, i l’acord per convocar conjuntament amb el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) l’Ajut de Recerca, que ja ha arribat a la tercera edició. A més, tenim en marxa un programa de tutorització de treballs de recerca de batxillerat centrats en els castells.

Projectes de suport a la recerca

Beques de Doctorat

La Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller atorga beques per a estudiants de doctorat la tesi dels quals tracti temes relacionats amb el fet casteller.

Actualment hi ha en curs dues beques:

  • Arnau Montoya Salvadó

Doctorat d'Arqueologia Clàssica
Títol: Estudi del paisatge cultural de les places castelleres
Director: Dr. Albert Samper Sosa

  • Josep Maria Cortés Artiga

Doctorat en Dret
Títol: El règim jurídic del patrimoni immaterial. L'excepcionalitat del fet casteller a Catalunya i la seva projecció en els diversos àmbits del dret que hi concorren
Director: Dr. Josep Ramon Fuentes Gasó
 

Documents:

Ajut "Beca CEPAC-Càtedra" de recerca sobre tema casteller.

La Càdedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller i el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) van signar el mes de novembre de 2023 un conveni pel qual la Càtedra se sumava al CEPAC com a entitat convocant de la Beca de Recerca sobre tema casteller.

La Beca es convoca cada dos anys.

Co-tutorització de treballs de recerca o de síntesi relacionats amb el Fet Casteller

La Càtedra URV per a l'estudi del fet casteller proposa col·laborar en la co-tutorització de treballs de recerca d'estudiants de 2n de Batxillerat o de síntesis pels de CFGS, relacionats amb qualssevol temàtica que tingui a veure amb els castells, sigui des de la vessant social, científica, tecnològica o sanitària, a través de:

  • La determinació de temes pel TDR
  • L'assessorament sobre com plantejar un TDR escollit per l'alumne
  • La cessió d'espais, materials, etc.
  • La co-tutorització durant el desenvolupament del TDR

Si esteu interessats, podeu contactar amb la Càtedra mitjançant aquesta adreça de correu electrònic: catedra.fetcasteller@urv.cat

Podeu trobar més informació, aquí.