saltar al contingut principal
Cercar
URV

URVocació. Recerca a secundària


URVocació  pretén donar resposta a les peticions que els centres de secundària adrecen a la URV per col·laborar en la tutorització de treballs de recerca o de síntesis dels estudiants de 2n de Batxillerat o CFGS.

URVocació ofereix dues línies de col·laboració complementàries que posem a la disposició dels centres de secundària: 


Consulta el fons bibliogràfic del CRAI

DONAT QUE AQUEST CURS ÉS EXCEPCIONAL, ARA PER ARA L'ACCÉS AL CRAI ESTÀ RESTRINGIT A LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA. PROPERAMENT ACTIVAREM LA POSSIBILITAT DE PODER ACCEDIR A LA CONSULTA DE DOCUMENTS PER PREPARAR EL TDR  

Els estudiants de batxillerat/CFGS, per a la realització del seu Treball de Recerca/Síntesi, poden consultar el fons documental del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la URV. Per poder utilitzar-lo cal que el centre de secundària empleni una sol·licitud i la trameti, exclusivament, per correu electrònic

Un cop processada la sol·licitud els alumnes sol·licitants rebran un correu electrònic amb les indicacions per a registrar-se individualment.

L'estudiant, una vegada registrat, haurà de:

·       Comprovar a quin CRAI s'ha d'adreçar (segons la temàtica del TDR que faci)

·       Dirigir-se al CRAI

·       Identificar-se al PAU (Punt d'Atenció a l'Usuari del CRAI)

·       Accedir i consultar el fons del CRAI

Els estudiants de secundària i de cicles formatius de grau superior que accedeixen al CRAI de la URV tindran la consideració d'usuaris temporals. El professor responsable assumirà en el seu nom les condicions d'ús que estan establertes a la Normativa d'organització i funcionament del CRAI.

<!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]-->   

Recordeu que teniu al vostre abast el tutorial  Busca (i troba) informació per al teu TDR

Co-tutorització de treballs de recerca/síntesi

 • Les col·laboracions en la tutorització han de canalitzar-se mitjançant un conveni de col·laboració on la Facultat/Escola i el centre de secundària troben definits els aspectes de la seva relació, i poden iniciar/mantenir un vincle de treball amb garanties jurídiques. Aquest conveni el tramita l'Oficina d'Orientació Universitària.
 • La Facultat/Escola no es compromet a donar resposta positiva a totes les peticions que li arribin dels centres de secundària, però sí que assumeix la voluntat d'intentar-ho i buscar els recursos per fer-ho, contestant la petició segons les seves possibilitats.
ELS CENTRES QUE PODEN COL·LABORAR EN ELS TDR, I COM US PROPOSEN FER-HO
Facultat/Escola Determinar temes pel TDR Assessorar sobre com plantejar un TDR escollit per l’alumne  Cessió d’espais, materials, etc.   Contacte Observacions
ETSE No No n’hi ha
ETSEQ Mireu-les
ETSA Mireu-les
F. d’Enologia Mireu-les
F. de Química  Sí Mireu-les
F. de Turisme i Geografia No n’hi ha
F. de Lletres  

La col·laboració és per als TDR/S relacionats amb Llengua i Literatura Hispàniques (Llengua Castellana i Literatura)

Mireu-les

La col·laboració és per als TDR/S relacionats amb Llengua i Literatura Catalanes

Observacions:

 • ETSEQ
  • L’alumnat ha d’estar sempre acompanyat del professorat tutor del TDR/S
  • L’assessorament per a un TDR/S es tracta d’una tasca perquè tan professorat tutor com alumnat puguin avançar sobre el tema escollit
  • La utilització puntual dels laboratoris de l’Escola queda supeditada a que el centre de secundària acrediti que no té capacitat de fer-ho a les seves instal·lacions. Sempre que es requereixi feina de laboratori, l’alumnat haurà d’estar acompanyat en tot moment pel professorat tutor del TDR/S, un cop signat el conveni corresponent. 
 • ETSA
  • Tot el suport queda supeditat a què el TDR/S tingui relació directa amb arquitectura
 • F. d'Enologia
  • No es garanteix la possibilitat de la utilització de laboratoris.
 • F. de Química
  • L'alumne ha d'estar sempre acompanyat del tutor/professor del TDR/S .
  • La determinació de temes per a un TDR/S es tracta d'una tasca d'assessorament perquè tant el tutor/professor com l'estudiant puguin escollir finalment sobre quin tema volen treballar.
  • La utilització puntual dels laboratoris de la Facultat queda supeditada a que el centre de secundària acrediti que no té capacitat de fer-ho a les seves instal·lacions. Sempre que es requereixi feina de laboratori, l'alumne haurà d'estar acompanyat en tot moment pel tutor/professor del TDR.
 • F. de Lletres
  • L'assessorament s'ofereix al professorat. La tutorització a l'alumnat es fa sempre mitjançant el tutor/a de secundària.

CO-TUTORITZACIÓ DE TREBALLS DE RECERCA O DE SÍNTESIS RELACIONATS AMB EL FET CASTELLER

La Càtedra URV per a l’estudi del fet casteller proposa col·laborar en la co-tutorització de treballs de recerca d’estudiants de 2n de Batxillerat o de síntesis pels de CFGS, relacionats amb qualssevol temàtica que tingui a veure amb els castells, sigui des de la vessant social, científica, tecnològica o sanitària, a través de:

 • La determinació de temes pel TDR
 • L’assessorament sobre com plantejar un TDR escollit per l’alumne
 • La cessió d’espais, materials, etc.
 • La co-tutorització durant el desenvolupament del TDR

Si esteu interessats, podeu contactar amb la Càtedra mitjançant aquesta adreça de correu electrònic: catedres(ELIMINAR)@urv.cat