Màster Internacional en Innovació en Enoturisme (WINTOUR) - 6a edició
- Durada
- 120 ECTS
- Places de nou ingrés
- 25
- Modalitat
- Presencial
- Idioma d'impartició
- Anglès
- Data d’inici i final de la docència
-
Primer curs: de mitjans de setembre de 2023 a juny de 2024
Segon curs: de setembre de 2024 a juny de 2025
- Coordinació acadèmica
- Dra. Gemma Beltran
- Centre de la URV
- Facultat d'Enologia (URV)
Facultat de Turisme i Geografia (URV)- Institut de Ciències de la Vinya i el Vi - ISVV (UB)
- Facultat de Ciències / Facultat d'Arts (UP)
- Preu
-
4.500 €/any “Programme country students”
9.000 €/any “Partner country students”
Oficina de l'Estudiant
977 77 99 44
master(ELIMINAR)@urv.cat
El màster internacional en Innovació en Enoturisme (International Master on Wine Tourism Innovation – WINTOUR) ofereix un programa d'estudis veritablement integrats que combinen l'experiència en els camps del Turisme i l'Enologia de tres universitats i regions: la Universitat Rovira i Virgili (URV, Espanya), la Université de Bordeaux (UB, França) i la Universidade do Porto (UP, Portugal). Aquestes universitats estan situades en zones de gran atractiu turístic, reconegudes amb el segell de patrimoni de la humanitat per la UNESCO i amb una llarga tradició en el vi i la producció de vins de diverses varietats com ara els vins escumosos, els fortificats, els negres i els dolços. El programa de formació és clarament multidisciplinari i alhora multisectorial.
Està adreçat a la preparació de professionals àmpliament capacitats i altament adaptables i qualificats per tal de promoure innovacions en el desenvolupament del turisme del vi que generin valor afegit a través de l'augment dels ingressos i el reconeixement d'aquest sector. El programa cobreix l'absència d'una nova professió que requereix coneixements multidisciplinaris i multisectorials, que comprèn els processos d'elaboració del vi i la gestió del turisme. Una formació pràctica d'alta qualitat en esperit i gestió empresarial es proporciona mitjançant la participació dels estudiants en pràctiques en el sector no acadèmic.
S'estructura en 120 crèdits ECTS dividits en dos anys i quatre semestres. Els primers tres semestres s'imparteixen en cadascuna de les universitats (la URV, la UB i, finalment, la UP) i el darrer semestre es dedica a la pràctica final que es duu a terme en les instal·lacions d'un dels partners associats, principalment del sector no acadèmic. Així doncs, els estudiants tenen una branca comuna de 90 ECTS i una pràctica professional final per al desenvolupament de la tesi del màster de 30 ECTS, on els estudiants desenvolupen un projecte en relació amb les competències adquirides.
El programa docent inclou mòduls sobre enoturisme i màrqueting, elaboració de vins (centrat sobretot en els vins escumosos, els negres, els dolços i els fortificats) i el patrimoni del vi, així com tres tipus de pràctiques diferents (sobre l'elaboració del vi, la seva comercialització i l'enoturisme), amb la participació activa dels socis no acadèmics.
La preinscripció per a les persones candidates a una beca Erasmus Mundus (funded) obrirà del 12 de desembre fins a l'1 de febrer de 2024.
La preinscripció per a les persones candidates al màster sense beca Erasmus Mundus (self-funded) obrirà del 16 d'abril fins al 16 de maig.
A partir del curs 2024-25, aquest màster se substituirà pel màster Erasmus Mundus en Innovacions i Transicions en Enoturisme. Per saber-ne més, pots llegir la notícia “La UE renova el Màster Erasmus Mundus en Innovació en Enoturisme, que incorpora la transformació sostenible i digital del sector”.
Universitats participants
- Universitat Rovira i Virgili (Espanya) (coordinadora)
- Université de Bordeaux (France)
- Universidade do Porto (Portugal)
Institucions col·laboradores
Freixenet, Codorniu, Bodegas Miguel Torres, COVIDES, Priorat Enoturisme, Gran Cruz Porto, Lavradores da Feitoria, Cité des Civilizations du vin, Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (CIVB), Universidad de La Rioja, Aristotle University of Thessaloniki, Università di Padova, Università di Torino, Instituto Nacional de Investigaçao Agrária e Vetérinaria, I.P. (INIAV), Science and Technology Park of Tourism and Leisure (PCT) i Technology Park of Wine (VITEC).