saltar al contingut principal
Cercar
URV

Programes i projectes de cooperació específicament universitària


La Comissió URV Solidària coordina el desenvolupament de diversos projectes de cooperació internacional per al desenvolupament que es realitzen a diferents països del Sud. Aquests projectes estan protagonitzats per membres del col·lectiu universitari i, majoritàriament, per alumnes.

Amb l’objectiu d’ampliar cada cop més els projectes propis de cooperació internacional per al desenvolupament, a continuació s'expliquen les accions més recents que el Centre de Cooperació al Desenvolupament “URV Solidària” ha promogut en aquest àmbit amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de determinades comunitats desafavorides.

Projectes fins l'actualitat:

 • 2020 (projectes suspesos, COVID19)
 • 2019
  • Hacia una educación de calidad para combatir la desigualdad. Construcción de un comedor y cocina incorporada para los 460 niños y niñas de un colegio de Molo, Kenia. (2019)
  • Projecte Congo: deconstruint l'imaginari del Sud Global Ave des Premiers Jeux Africains, Brazzaville, República del Congo. (2019)
  • Iniciativa d'aigua sostenible (fase 2). Implantació a Knia Marsabit, Mandera, Wajir. Kènia. (2019)
  • Diseño de medios impresos como recurso de interpretación del patrimonio natural y cultural de las comunidades indígenas del Valle de Kamarata, Sector II Kamarata - Kanaimo, Parque Nacional Canaima. Venezuela. (2019)
 • 2018 
  • Incorporació de l'educació en el lleure al poblat rural Duar Essifa. Dividint els projectes en dues parts: una dedicada als infants de preescolar i l'altra als infants d'educació primària de l'escola. Amb els infants de preescolar faran un casal d'estiu de dilluns a divendres i amb els infants d'educació primària diferents activitats puntuals tres dies a la setmana durant els matins. El treball en ambdós casos es durà a terme a través d'activitats lúdic-esportives, creatives, cooperatives i d'expressió. (2018)
  • Imaginant noves històries de dónes a través de la música i la dansa: projecte d'intercanvi educatiu amb la Professional School d'Anantapur. (2018)
  • Forma i forma't als Campaments de refugiats sahrauís. Crear un espai d'aprenentatge entre estudiants d'infermeria i educació a la wilaia de Dajla. (2018)
  • Recursos de interpretación del patrimonio natural y cultural como estrategias para el desarrollo local de las comunidades indígenes del Valle de Kamarata en el Parque Nacional Canaima, Venezuela. (2018)
  • Sustainable water initiative (SWI). Projecte destinat a proveir d'aigua potable per cuinar i beure a la comunitat amb un sistema de sanejament d'aigua i la capacitació i sensibilització de la comunitat amb tallers, tant a adults com a nens i nenes sobre higiene i tenir cura de l'aigua. (2018)
  • Millora de la comprensió lectora en Kiswahili a l'escola de Nairobi. Millorar l'aprenentatge i la comprensió dels escolars del Kiswahaili, llengua vehicular d'ensenyament, a través de tècniques innovadores d'aprenentatge. Aplicació per a tabletes d'aprenentatge mitjançant el joc lector de comprensió. (2018)
  • Valoració energètica i descontaminació solar d'aigües residuals en l'entorn de la indústria tèxtil al Marroc. Activitats de divulgació i demostració. Tractament d'aigües residuals industrials tèxtils, donada la seva toxicitat i que són un problema a les zones industrialitzades. Potenciar i divulgar la tecnologia de tractament solar d'aigües, permetent la valoració energètica gràcies a la transformació dels contaminants problemàtics en hidrogen, un producte de gran valor. (2018)
  • Gobernanza turística, efectiva y equilibrada de las comunidades locales: el caso del Refugio Nacional de Vila Silvestre Barra Colorado (RNVSBC). Conservar los ecosistemas mediante sistemas de manejo adaptativo, proteger hábitats de interés particular, promover el ecoturismo, educación ambiental y de investigación y favorecer el manejo sostenible de los Servicios ecosistémicos que contribuía al desarrollo socio económico de pobladores y comunidades del refugio. (2018)
  • GOMESI: projecte per al desenvolupament socioeconòmic de la dona rural ugandesa. (2018)
  • Avaluació i acompanyament d'alumnes locals del grau de nutrició a fer les seves pràctiques al centre de rehabilitació nutricional d'Ibo, Moçambic. Fer pràctiques al centre de recolzament nutricional d'Ibo amb una intervenció nutricional amb productes locals de primer i exitosa en tot el país. (2018)
  • Tallers educatius i pre-laborals destinats a adolescents amb risc d'exclusió social i educativa del Municipi de San Ramón, Nicaragua, en el marc del programa "Diviérteme y aprendo". Segona fase destinada a reforçar els rangs d'edats de 12 anys a 18 anys, donant als joves un acompanyament ajustat a la seva edat i necessitats, formació global i iniciació al món laboral a través de tallers de reforç educatiu i formació professional. (2018)

Taula del finançament de projectes universitaris (2000 - 2009)