saltar al contingut principal
Cercar
URV

La Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible present al XXIV Congrés de l'AGE


"Análisis espacial y representación geogràfica: innovación y aplicación" era el títol del XXIV Congrés de l'Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) que es va celebrar a Saragossa els dies 28, 29 i 30 d'octubre de 2015, on el Director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible el professor Òscar Saladié juntament amb el tècnic de la càtedra Ruben Cabistany, van poder presentar la comunicació " La sostenibilidad de los municipios de la provincia de Tarragona en base a la generación per cápita y la recogida selectiva de los residuos domésticos y assimilables", en format de pòster. (Veure pòster)

La comunicació es va presentar dintre la temàtica d'ordenació i gestió del territori, on l'objectiu principal era exposar als congressistes quina metodologia es va utilitzar i aplicar per conèixer el grau de sostenibilitat dels 183 municipis que formen la província de Tarragona, a través de la implementació d'un indicador.

Durant la sessió de la presentació del pòster es van poder donar les explicacions oportunes als interessats i fer un intercanvi d'opinions sobre la pròpia temàtica.

Tot seguit es va realitzar la sessió de debat de la línia temàtica d'ordenació i gestió del territori de les més de 40 comunicacions que es van presentar, tan en format pòster com en format de comunicació oral. Finalment es van realitzar diferents tallers tècnics i divulgatius relacionats amb les temàtiques del congrés.

La jornada va finalitzar amb una visita guiada pel centre monumental de Saragossa.

El segon dia del congrés és va poder assistir a la Sortida de Camp: " Condiciones ambientales y desarrollo rural en el semiárido de los Monegros" o es va poder conèixer les condicions ambientals dels paisatges de la comarca de los Monegros i visitar diferents experiències de desenvolupament rural de la zona.

Per finalitzar el congrés l'últim dia es va assistir a les presentacions orals i en format pòster de les temàtiques 4 ensenyament i  aprenentatge de la Geografia, la 5 el medi natural i la 6 activitats econòmiques i societat.

Més informació a la web http://congresoage.unizar.es/home.html.