saltar al contingut principal
Cercar
URV

Acte d'entrega dels premis del VII Concurs de Fotografia: “L’aire, un bé per preservar”


El dimecres dia 13 d'abril de 2016 va tenir lloc el lliurament dels premis del VII Concurs de Fotografia de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible. En aquesta edició el lema del concurs ha estat "L'aire, un bé per preservar". Amb aquest lema es convidava a reflexionar sobre la contaminació atmosfèrica i la pèrdua de qualitat de l'aire, els orígens d'aquesta contaminació, les seves repercussions i les maneres de fer front a aquest greu problema.

Aquesta activitat ha format part de les IX Jornades sobre Química Verda, organitzades per la Facultat de Química de la URV. Aquesta activitat compta des dels seus inicis amb el patrocini de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible.

En aquesta setena edició del concurs s'han presentat un total de 94 originals, xifra rècord del concurs. El jurat ha estat format per representants de Dow Chemical Tarragona, la Facultat de Química de la URV i la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible. El jurat ha comptat amb l'assessorament del fotògraf Joan Güixens (Güixens Fotografia, el Vendrell). El jurat ha tingut en compte tant la qualitat de la fotografia com el text associat a la mateixa on s'explicava la imatge en relació al lema del concurs.

Les fotografies premiades han estat les següents:

Primer premi: Óscar Castro Serrano "22.000 vegades"

Segon premi: Anna Ventura Argelaga "Simbiosi"

Tercer premi: Elena Fonollosa Garcia "L'aire, un bé per preservar"

Les fotografies premiades (d'esquerra a dreta): Anna Ventura Argelaga ("Simbiosi"), Óscar Castro Serrano ("22.000 vegades") i Elena Fonollosa Garcia ("L'aire, un bé per preservar").

L'entrega de premis va comptar amb la presència de la Dra. Yolanda Cesteros (Degana de la Facultat de Química de la URV), el Sr. Alfred Arias (Dow Chemical Tarragona), el Sr. Joan Güixens (Güixens Fotografia), el Dr. Xavier López (coordinador de les VII Jornades de Química Verda) i el Dr. Òscar Saladié (Director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible).

Amb anterioritat a l'entrega de premis va tenir lloc la conferència La biomassa com a oportunitat, a càrrec del Dr. Ramon Canela (Universitat de Lleida).

Des de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible volem mostrar el nostre agraïment a tots els participants del concurs de fotografia.