FEM RECERCA!
Vols fer de químic a la cuina?
Grup de recerca | Faculat de Química |
Facultat/campus |
Facultat de Química /Campus Sescelades |
Àmbit al qual s'adreça l'experiència | Ciències |
Públic destinatari | Alumnat de batxillerat, CFGS i 4rt d'ESO |
Nombre d'assistents | Entre 10 i 20 alumnes |
Ensenyaments amb el quals es relaciona | Química, Bioquímica i Biologia Molecular |
Durada | 4 h |
Resum de l'experiència | |
La cuina és com un gran laboratori on tenen lloc moltes reaccions químiques. Tot i que des de fa anys es coneixen els processos involucrats en l'elaboració d'alguns aliments, en els darrers temps hi ha hagut una gran revolució en l'àmbit culinari.Cada cop més xefs estan innovant a les seves cuines emprant reactius o aparells que es poden trobar en laboratoris químics amb la finalitat de crear plats originals. L'objectiu d'aquest taller és apropar als alumnes a diferents reaccions que es produeixen en les nostres cuines mitjançant l'experimentació. Per exemple es pretén conèixer què els succeeix a unes patates quan pretenem fer el plat de "papas arrugás" o també conèixer com es duu a terme el procés d'esferificació. L'activitat bé precedida d'una conferència sobre la importància de la Química i la Bioquímica, i d'una visita a les instal·lacions de la Facultat de Química |