saltar al contingut principal
Cercar
URV

Formació en salut

EsportsURV organitza jornades,  xerrades i conferències saludables relacionades amb l’activitat fisica i l’esport.

Des d'Esports URV volem fomentar la pràctica d'un estil de vida saludable entre tota la comunitat universitària. Per això, oferim la posibilitat de assistir a diverses xerrades i/o jornades durant el curs acàdemic, destinades a la formació en àreas relacionades amb l’esport, l’activitat física i la salut. És una excel·lent oportunitat per apendre coneixements teòrics i pràctics explicats per professionals del sector. Són útils per a tothom i, principalment, per a qualsevol esportista ja sigui per a millorar el seu estil de vida o per aprendre eines per gestionar i millorar la seva activitat esportiva.

En Plenes Facultats o EPF, és un projecte de la Fundació Salut i Comunitat sobre informació, formació i assessorament en temes de drogues i sexualitat dirigit a estudiants universitaris i universitàries. Es desenvolupa en estreta col·laboració amb diverses universitats i amb el suport financer de diverses administracions públiques. El nostre objectiu és difondre informació i formació útil i adaptada a la realitat universitària perquè finalment cada persona pugui prendre decisions informades respecte al consum de drogues i les pràctiques sexuals saludables. El punt fort del nostre projecte és que es tracta de transmetre coneixements d' "igual a igual" a través d'estudiants degudament formats en les matèries tractades per l'equip tècnic professional.

Informació proper curs

 • Nova data d’inici del curs: 7 de març de 2022
 • Durada del curs: del 7 de març al 2 de maig de 2022
 • Noves dates i horaris: 7 de març (de 15 a 18 h), 14 (de 15 a 17 h), 21 (de 15 a 18 h), 28 (de 15 a 17 h) de març, 4 d'abril (de 15 a 18 h), 11 (de 15 a 17 h) i 25 d'abril (de 15 a 18 h) i 2 de maig (de 15 a 18 h). Avaluació: entrega de Diari Reflexiu a l'acabar les pràctiques. Treball autònom a casa: 4,5 h. Lliurament: 9 de maig de 2022 (via Aula Virtual EPF)
 • Lloc: Aula 313 del Campus Catalunya. Edifici A2, 3a planta. Av. Catalunya, 35 de Tarragona
 • Places: mín. 8, màx. 30 (si no hi ha el mínim d’inscrits, l’activitat pot ser anul·lada)
 • Es podrà reconeixer 1 crèdit per a l’assignatura optativa Activitats Universitàries Reconegudes (AUR)
 • Per al reconeixement acadèmic és necessàrial'assistència mínima del 80% de les classes i la superació de l'activitat.
 • Programa complet del curs: +

INSCRIPCIONS : De l’1 de febrer al 6 de març de 2022→ AQUÍ  (codi 2115001 ) En el cas d’exhaurir-se les places pots escriure a benestarisalut@urv.cat i sol.licitar entrar a la llista d’espera. 

L'obtenció de la formació de monitor/a d'activitats de dinamització en l'àmbit poliesportiu, desenvolupat amb conveni i autorització de l'Escola Catalana de l'Esport del Consell Català de l'Esport, en aplicació de la Disposició Addicional Quarta de la Llei 3/2008, permet l'alta al Registre de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC).

Aquest registre habilita per a poder treballar, en aplicació de la normativa vigent, com a monitor/a d'activitats poliesportives extraescolars i esportives de lleure, dirigides a infants menors de 18 anys, en centres educatius, AMPA's, ajuntaments i patronats municipals d'esports, consells esportius, clubs i altres entitats esportives. També habilita per treballar als períodes de vacances escolars en campus, estades i casals esportius.

Més informació: https://www.cetarragones.cat/formacio/cursos-de-monitors/curs-monitora-dactivitats-de-dinamitzacio-en-lambit-poliesportiu-registre-ropec/

 • DATES: del 26 de març al 17 de maig de 2021 (Salou i Tarragona)
 • INSCRIPCIÓ. On-line accedint al següent enllaç: https://forms.gle/Vx88Vm5VEbvHKUTx9
 • Termini: la inscripció restarà oberta fins a cobrir les places convocades o, si no fos el cas, fins el dimecres anterior a l'inici del curs (24.03.21).
 • Es podrà reconeixer 1 crèdit de l'assignatura optativa Activitats Universitàries Reconegudes (AUR) 

En qualsevol moment inesperat un familiar, amic o company de classe/feina pot patir una aturada cardíaca que deixi la seva vida a les teves mans. Sabies que amb una breu formació podries aprendre a actuar davant d'aquest tipus de situacions?

Realitzant el curs de SVB i DEA practicaràs vàries tècniques fonamentals de Primers Auxilis, tals com la Reanimació Cardio Pulmonar (RCP) i la Posició Lateral de Seguretat (PLS). Tanmateix, rebràs un manual de Suport Vital Bàsic amb Desfibril·lador Extern Automatitzat (DEA) que t'ajudarà a interioritzar els conceptes teòrics. Finalment, en l'acabar el curs rebràs un certificat oficial que donarà un valor afegit a les teves competències personals i al teu CV.

Aquest curs té una durabilitat de 4 hores per tota la comunitat URV; es proposen les següents dates:

*fins a 3 grups de 6 persones per dia. 

Formació que ofereix el Centre de Formació i Innovació en Simulació - Josep Maria Martínez Carretero (CFIS - JMMC) de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Consell Social de la URV.

Atès que aquesta activitat està subvencionada i acreditada, i d'acord amb el conveni signat entre la URV i el Consell Català de Ressuscitació (CCR), l'import per a cada inscripció és de 8€ (taxa que cal abonar per l'acreditació del CCR, on queda registrada la titulació de les persones que superen aquesta formació).

Us animem a visitar la nostra web: http://www.cfis.cat/

LLOC: aules de la Unitat Docent de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

CREDITATGE: Es podrà reconèixer 0.5 crèdits AUR

     

 Tota la informació AQUÍ