saltar al contingut principal
Cercar
URV

Alumni URV Talks


Et volem seguir ajudant i acompanyant-te en el teu dia a dia! 

Per això, hem creat l'activitat "Alumni URV Talks", que consisteix a organitzar col·loquis amb temàtiques d'actualitat que t'ajudaran adquirir nous coneixements i tenir un espai de reflexió i debat sobre qüestions que t'afecten. 

Els Alumni URV Talks són gratuïts, tenen una durada d'1 hora i estan destinats als col·lectius de la URV següents: 

 • Alumni URV (persones inscrites al Programa Alumni URV).
 • Estudiants URV d’últim curs d’un grau, màster, postgrau o doctorat.

Les sessions seran en català i s’impartiran en format virtual a través de l'aplicació Microsoft Teams. Si tens un dels perfils indicats, rebràs un correu electrònic amb l'enllaç per poder accedir-hi de manera online. 
Cada sessió constarà de 2 parts: la primera part serà una entrevista entre els ponents experts i el presentador (Alumni URV periodista) i, a continuació, la segona en què s'oferirà un debat obert durant el qual els participants i els experts convidats podran interactuar per resoldre dubtes o per debatre algun aspecte relacionat amb el contingut exposat.

 PROGRAMACIÓ ALUMNI URV TALKS 2021 

Data/hora

Descripció 

Experts convidats

L’AVENTURA DE REINVENTAR-SE

La pandèmia ha suposat un abans i un després en les nostres vides i ha forçat moltes persones a reorientar la carrera professional, buscar feina o adquirir nous hàbits per adaptar-se a l'actual situació d'incertesa i crisi.

De ben segur que has sentit algun cop "Reinventar-se o morir". Diferenciar-se, saber crear noves oportunitats o tornar-se a aixecar després d'un fracàs ens pot semblar molt difícil.

També és possible que apostessis per uns estudis i una professió que actualment no t'omplen i sovint penses com seria fer un gir a la teva carrera professional per enfocar-te en allò que realment t'agrada. Com pots fer aquest canvi? Per on has de començar? Com pots aportar el teu talent al món? La formació et pot ajudar a especialitzar-te o reinventar-te?

En aquesta sessió parlarem de com reinventar-te fent un pas endavant, sense por, per aconseguir els teus propòsits professionals o personals!

 • Albert Bosch, aventurer i expert en lideratge.
 • Alba Medina, tècnica de promoció i orientació universitària.
 • Ramon Olléalumni URV, president de l'associació d'exalumnes MBA, fundador de la cervesa Rosita, Supply Chain Manager de Borges i formador en consultoria industrial.

TRANSICIÓ ENERGÈTICA: COM ENS AFECTA?

Què és la transició energètica? Per què és tan important per lluitar contra el canvi climàtic? 
La Terra s'està sobreescalfant, la qual cosa provoca la fusió de glaceres, la pujada del nivell de la mar, la desertificació i l'augment de fenòmens extrems com ara incendis, inundacions i huracans: el canvi climàtic està causant danys humans i materials irrecuperables!

Els científics atribueixen la responsabilitat d'aquest canvi a les emissions antròpiques de gasos d'efecte d'hivernacle a l'atmosfera. Des del 2015 hi ha un acord internacional que té com a objectiu mantenir l'escalfament global per sota de dos graus respecte als nivells preindustrials, però el 2020 ja vam arribar a 1,20ºC.

Si volem assolir l'objectiu, cal promoure la transició energètica, és a dir, canviar a un sistema energètic basat en les fonts renovables. Amb tot això no només s'ha de beneficiar el clima sinó també l'economia i la societat de manera que s'obri un camí cap a nous serveis per als consumidors i noves ocupacions. És imprescindible que la transició energètica sigui inclusiva i que ningú se'n quedi enrere.

En aquest sentit, saps tot el que cal sobre transició energètica? T'ajudem a descobrir-ho! En aquesta sessió explicarem algunes coses que cal saber sobre un dels reptes més importants d'aquest segle: aconseguir un nou model energètic que ajudi a protegir el nostre planeta.

 • Jaume Castellà, enginyer, responsable de l'Àrea de Renovables i Monitoratge de la cooperativa d'enginyers EPI (Energia per la Igualtat, SCCL).
 • Antoni de la Torre, tècnic de Medi Ambient de la URV.
 • Arnau Gavaldà, alumni URV, doctor en Enginyeria Informàtica i CEO/cofundador de l'empresa TUDISPRO.

SESSIONS ALUMNI URV TALKS REALITZADES

→ Si ets Alumni URV pots veure les gravacions dels Alumni URV Talks ja impartits dins de la Intranet.

Data/hora

Descripció 

Experts convidats

07/04/2021

COVID-19: REPTES PRESENTS I FUTURS

Analitzarem la situació provocada per la covid-19 que ha canviat per complet les nostres vides.
En quin punt es troba actualment? La vacuna és la solució? Quin futur es preveu? Respondrem aquestes preguntes i moltes altres.

 • Dr. Antoni Trilla (Metge i Cap del Servei d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i Degà de la FMCS de la UB).

 • Dr. Sergio Gómez (professor URV expert en modelització de la propagació de la covid-19. Forma part del grup de recerca Alephsys, dirigit pel Dr. Àlex Arenas). 

 • Laia Orellana (Alumni URV i infermera de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus).

04/05/2021

POSA'T LES PILES: EL MERCAT DE TREBALL ESTÀ CANVIANT!

Analitzarem com el networking i les competències professionals poden ajudar-te a destacar en un mercat de treball cada cop més exigent. 
Descobreix com pots fer la teva candidatura més atractiva i aconsegueix la feina somiada!

 • Rosaura Alastruey (experta en networking professional i orientació de la carrera professional).

 • Yolanda Ruiz (professora associada URV experta en RRHH, orientació laboral i psicologia social). 

 • Laura Latorre (Alumni URV i Talent Manager de l'empresa Freshly Cosmetics).