saltar al contingut principal
Cercar
URV

Dimecres 7 de maig: PROFI007 "Taller sobre sostenibilització curricular"


El dimecres dia 7 de maig (9.30-14h) a la Sala de Juntes del Campus Catalunya va tenir lloc el curs PROFI007 "Taller sobre sostenibilització curricular", vinculat a la Línia Estratègica número 5 del Pla de Medi Ambient de la URV.

Els alumnes universitaris, al llarg de la seva carrera acadèmica, han de superar un determinat nombre de matèries que són avaluades mitjançant una àmplia gamma de metodologies, a partir de les quals han de demostrar que han assolit unes determinades competències, ja siguin específiques de l’ensenyament, nuclears de la universitat o transversals.

En aquest darrer grup es troba una competència relativa a la necessària sensibilitat ambiental que han de tenir els alumnes un cop finalitzats els seu estudis (en alguns ensenyaments de la URV aquesta competència és específica). És a dir, independentment del camp en què s’han format i a què es dedicaran professionalment, han de ser conscients que tant la seva activitat laboral com el seu comportament com a ciutadans poden tenir repercussions ambientals.

És en aquest marc de referència que es va plantejar realitzar un taller introductori sobre sostenibilització curricular dirigit al professorat de la URV, preferentment a aquells que en les seves assignatures tinguessin la competència de caràcter ambiental.

El ponent principal del curs ha estat el Dr. Jordi Segalàs, sotsdirector de l'Institut de Recerca de Ciència i Tecnologia Sostenible de la UPC. També han participat, presentant experiències pròpies de la URV, la Dra. Susana Borràs, coordinadora del Màster en Dret Ambiental i el Dr. Carlos Barberà, professor del Departament d'Enginyera Informàtica i Matemàtiques.