saltar al contingut principal
Cercar
URV

Una col·laboració entre la Càtedra i la Coordinadora de Colles Castelleres impulsa la publcació d'un llibre il·lustrat que repassa la història dels castells

La Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han unit esforços per fer possible l’edició del llibre On és l’Estel·la? Una història de castells, que repassa la història dels castells des del seu origen fins avui. 

L’elaboració i producció del llibre han anat a càrrec de l’editorial Comanegra, que d’aquesta manera publica el seu primer llibre il·lustrat sobre la història del fet casteller. El llibre, a la venda des del dia 6 de setembre, es presentarà públicament el dia 16, en el marc de la Setmana del Llibre en Català que se celebra a Barcelona. Es tracta d’una nova història de l’Estel·la, que ja ha protagonitzat altres volums de l’editorial.

Al llibre, el personatge de l’Estel·la descobreix els orígens dels castells a una Festa de la Candela a Valls del segle XVIII, i revisita el primer castell de nou el 1851 o el primer Concurs de Castells a Tarragona. Hi són presents la 'renaixença' dels castells al final del franquisme, la creació de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la participació dels castells a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona '92, i la inclusió dels castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

El llibre compleix l’objectiu de la Càtedra de contribuir a la difusió del fet casteller, que coincideix amb el de la Coordinadora de Colles Castelleres.