saltar al contingut principal
Cercar
URV
Màsters > Màster universitari en Begudes Fermentades

Màster universitari en Begudes Fermentades - 8a edició

Màster universitari en Begudes Fermentades

Informació acadèmica

Especialitats

El Màster inclou tres possibles especialitzacions:

  • Recerca en Enologia i Biotecnologia: l'especialitat de Recerca et forma com a investigadors en el camp de l'enologia i biotecnologia alimentària amb les competències i habilitats necessàries perquè facis la tesi doctoral o per incorporar-te a un departament d'R+D+I del sector.
  • Ciència i Tecnologia dels Vins Escumosos: l'itinerari de Vins Escumosos et forma professionalment en l'enologia o viticultura i t’enfoca en l'elaboració de vins escumosos, sector àmpliament representat a Catalunya. Aquesta especialitat t’ofereix la possibilitat de realitzar les pràctiques externes en alguna de les empreses vitivinícoles amb les quals la Facultat d'Enologia té estreta col·laboració.
  • Ciència i Tecnologia de la Cervesa: l'itinerari de mestre cerveser et forma com a professional procedent de diferents àmbits (biotecnòlegs, enòlegs, enginyers, etc.) en el procés d'elaboració dels diferents tipus de cerveses, tant industrials com artesanals. Per impartir aquesta especialitat es rep la col·laboració i el suport del Centre d'Excel·lència per a la Recerca sobre la Cervesa (CERB), de Perusa (Itàlia), així com de diferents cerveseries espanyoles, tant de gran volum com microcerveseries, on tindràs la possibilitat de realitzar les pràctiques externes i visites tècniques.

Organització docència virtual

De forma temporal, durant el curs 2020-21 els alumnes cursareu el primer quadrimestre de forma íntegrament virtual. Les assignatures virtuals en directe es realitzaran per les tardes.

  • Les assignatures comunes per a totes les especialitats (15 ECTS) són virtuals el curs 2020-21.
  • L’especialitat en Recerca en Enologia i Biotecnologia és semipresencial i les classes presencials començaran al gener del 2021.
  • Les especialitats en Ciència i Tecnologia dels Vins Escumosos i en Ciència i Tecnologia de la Cervesa són presencials, així com les pràctiques i el Treball fi de màster.

Pràctiques externes

Les pràctiques externes, que consten de 9 ECTS, tenen caràcter obligatori i es cursaran durant el segon quadrimestre. Es consideren pràctiques externes les estades en una empresa vitivinícola (per a l'especialitat Vins Escumosos), en una empresa cervesera (per a l'especialitat Mestre Cerveser), així com les estades pràctiques en un laboratori de recerca de la mateixa universitat, en centres de recerca o empreses relacionades amb l'enologia o biotecnologia que fan R+D+ I (per a l'especialitat de Recerca).

Pots triar el lloc on faràs les pràctiques, bé proposant el lloc on t’agradaria fer-les, bé optant per alguna de les ofertes que el tutor o tutora del màster t’oferirà entre possibles llocs que s'ajustin als teus interessos professionals.

L'objectiu perseguit amb el desenvolupament de les pràctiques externes serà permetre’t l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits en la teva formació acadèmica, preparant-te per exercir activitats professionals i facilitant-te la incorporació al mercat laboral.

Al final de l'estada en pràctiques hauràs de presentar una memòria escrita en la qual hauràs d'exposar totes les tasques dutes a terme.

Treball final de màster

Convocatòria única: juny o setembre.

Guia de l’assignatura de TFM de la Facultat d’Enologia.

Accés al repositori de Treballs de fi de màster.

Mobilitat

Tens la possibilitat de realitzar l'estada de recerca del Treball de fi de màster en universitats europees amb les quals s'hagi establert un acord bilateral, com la Universitat de Bordeus per a l’especialitat de Recerca, amb la qual hi ha signat un conveni de doble titulació.

Consulta els convenis de mobilitat d'aquest màster.

Qualitat

Beques específiques

Doctorats relacionats