saltar al contingut principal
Cercar
URV

Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud

El Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) ha estat la consolidació de l'agregació estratègica de les entitats i estructures de docència, recerca i transferència de coneixement i el sector productiu del sud de Catalunya amb l’objectiu d’esdevenir un referent internacional en els àmbits de la química i l’energia, la nutrició i la salut, el turisme, l’enologia i el patrimoni i la cultura.

Aquesta agregació, impulsada per la Universitat Rovira i Virgili (URV), va permetre des del 2001 articular una xarxa de centres de recerca, centres tecnològics i institucions del sector assistencial i productiu. El CEICS ha esdevingut una oportunitat perquè el territori hagi esdevingut una regió del coneixement que ofereix formació de reconegut prestigi, on es produeix una investigació d’excel·lència i on les empreses creen lligams, són més competitives i s'estableixen en un entorn especialitzat en els cinc àmbits de referència.

El projecte Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud va obtenir la menció de "Projecte Prometedor" a la convocatòria 2009 de Campus d'Excel·lència Internacional del Ministerio de Educación. El 2010 va rebre el reconeixement de CEI d'àmbit regional europeu. Des de llavors, el CEICS ha donat projecció a l’estratègia que la URV desenvolupa des dels seus inicis.

Partint del seu caràcter regional, ha dut a terme una política d’identificació dels àmbits prioritaris alineats amb les fortaleses socioeconòmiques del territori, per projectar-se internacionalment com a universitat investigadora i potenciar el desenvolupament de la regió.


 

Documentació