saltar al contingut principal
Cercar
URV

Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud

El Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) és la consolidació de l'agregació estratègica de les entitats i estructures de docència, recerca i transferència de coneixement i el sector productiu del sud de Catalunya amb l’objectiu d’esdevenir un referent internacional en els àmbits de la química i l’energia, la nutrició i la salut, el turisme, l’enologia i el patrimoni i la cultura.

Aquesta agregació, impulsada per la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha permès des del 2001 articular una xarxa de centres de recerca, centres tecnològics i institucions del sector assistencial i productiu. El CEICS ofereix una oportunitat única perquè el territori esdevingui una regió del coneixement: on s’ofereixi formació de reconegut prestigi, amb una incidència especial en els estudis de postgrau dels àmbits prioritaris, on es produeixi una investigació d’excel·lència i on les empreses creïn lligams, siguin més competitives i s'estableixin en un entorn especialitzat en els cinc àmbits de referència.

El CEICS dóna projecció a l’estratègia que la URV desenvolupa des dels seus inicis. Partint del seu caràcter regional, ha dut a terme una política d’identificació dels àmbits prioritaris alineats amb les fortaleses socioeconòmiques del territori, per projectar-se internacionalment com a universitat investigadora i potenciar el desenvolupament de la regió. El CEICS s’inscriu en el nou model econòmic i l’eix del procés es troba en la interacció entre la universitat, els centres de recerca  i transferència i el sector productiu.

En formen part la URV i vuit organismes públics de recerca de referència en els seus àmbits, quatre parcs científics i tecnològics, centres tecnològics, hospitals i associacions empresarials. I es concreta amb aliances amb altres universitats i centres de recerca nacionals i internacionals. És una agregació de capacitats en evolució, que ja ha donat fruits i que continuarà creixent.

L’agregació fa créixer la visibilitat i la projecció internacional. La suma d’estructures ja té resultats visibles, un dels quals és la multiplicació del nombre d’articles publicats en revistes científiques d’abast internacional.

Estudiar, investigar, treballar i viure a les comarques del sud de Catalunya, una regió configurada com una ciutat policèntrica i un dels espais més dinàmics en els contextos català i espanyol i més emergents de l’àmbit europeu.