saltar al contingut principal
Cercar
URV

Experiències d'Aprenentatge Servei al Grau de Turisme


Treball de Fi de Grau - Disseny del Museu de l'Aeroclub de Reus

  • Coordinació: Misericòrdia Domingo (coia.domingo(ELIMINAR)@urv.cat)
  • Entitat: Reial Aeroclub de Reus - Costa Dorada.
  • Resum: Aquesta proposta es deriva del I Mercat de Projectes Socials, realitzat a la Facultat d'Economia i Empresa el 24 d'abril de 2014.

    Aquest Treball de Fi de Grau del 2014-15 és el desenvolupament del Museu Històric del Reial Aeroclub de Reus. L'entitat va ser fundada l'any 1935 per uns reusencs amants del món de l'aviació que, des de l'any 1913; contractaven per les Festes de Reus les acrobàcies d'aviadors esportius, com el pilot Henry Tixier, per tal que fessin demostracions aeronàutiques sobre la ciutat. L'aeroclub disposa de molta informació, però aquesta no ha estat mai organitzada i sintetitzada per poder-la presentar al públic en general.

    El Museu explora diferents etapes: la història de la fundació de l'Aeroclub de Reus des de 1913-1936, les causes-efectes de la Guerra Civil espanyola 1936-1947, el retorn de l'escola de pilots de l'Aeroclub de Reus l'any 1948 fins als nostres dies i el seu brillant futur com a campus universitari del Grau d'Estudis Superiors de Pilot Aeri de la Universitat Rovira i Virgili. 

Treball de Fi de Grau - Anàlisi i recuperació d'espais històrics-naturals a Tamarit

  • Coordinació: Misericòrdia Domingo (coia.domingo(ELIMINAR)@urv.cat)
  • Entitats: Associació de Veïns La Móra-Tamarit i Associació mediambiental La Sínia.
  • Resum: Aquest projecte es deriva del II Mercat de Projectes Socials, realitzat a Tarragona el 28 d'abril de 2015. El projecte va tindre el format de Treball Fi de Grau, desenvolupat el curs 2015-16, concebut com a reflexió teòrica i disseny d'un producte turístic que contribueixi a la recuperació i preservació d'un espai urbà en perill de degradació: l'àrea Mora-Tamarit. Hi conflueixen aspectes de biodiversitat, històrics, d'ordenació urbana i de sostenibilitat. El projecte pretenia aportar la informació documental i de camp necessària per integrar aquesta àrea en el seu entorn des d'un punt de vista de turisme sostenible, tot aprofitant les sinergies de qualitat que l'envolten (limítrof amb espais naturals protegits, biodiversitat específica, restes històriques abandonades), i fent-les prevaldre per sobre dels determinats del turisme de sol i platja, poc atent al territori i a l'impacte sobre seu.