saltar al contingut principal
Cercar
URV

Presència de la URV a congressos, jornades i seminaris


2024

Organitza: Vrije Universiteit Amsterdam, Aurora Alliance.

Lloc i data de celebració: Àmsterdam. 18 de juny de 2024.

Presentació: Janaina Minelli de Oliveira Ramos "Teacher digital competence with social commitment".

Presentació: Avril Lombardi Bolaño; "Service Learning in URV: Community partners and institutional perspective".

Organitza: Universitat d'Alacant, Seu Universitària la Nucia, edutec, Siped (Società Italiana di Pedagogia), Càtedra UNESCO d'Educació, Investigació i Inclusió Digital, UNESCO Chair, MEEBAI (Programa Prometeo), Generalitat Valenciana.

Lloc i data de celebració: Alacant. 6 i 7 de juny del 2024.

Comunicació: Inclusión digital en las aulas: una experiencia de aprendizaje-servicio en la formación inicial de los futuros docentes.

Comunicació oral i publicació en llibre d'actes: Molero-Aranda, T. & Lázaro Cantabrana, J.L. (2024). "Inclusión digital en las aulas: una experiencia de aprendizaje-servicio en la formación inicial de los futuros docentes."

Organitza: Universitat Rovira i Virgili, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Blanquerna-Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic Universitat Central de Catalunya, Universitat Politècnica de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat d'Andorra.

Lloc i data de celebració: Universitat Rovira i Virgili. 12-15 de març de 2024.

Comunicació: METODOLOGÍAS ACTIVAS EN LA FORMACIÓN INICIAL DOCENTE: EL APRENDIZAJE-SERVICIO COMO ESTRATEGIA DE ÉXITO.

Comunicació oral i publicació en llibre d'actes: Queralt Romero, M., López Vilar, R., Molero-Aranda, T., Lázaro Cantabrana, J.L. & Gisbert Cervera, M. (2024). "Metodologías activas en la formación inicial docente: el Aprendizaje-Servicio como estrategia de éxito".

2023

Organitza: Universitat de Barcelona, Universitat Autónoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fambra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Associació Catalana d’Universitats Públiques. 

Lloc i data de celebració: Campus Cappont, Universitat de Lleida. 4 – 6 de juliol de 2023.

Co-organització de la VII Jornada de la Red de Aprendizaje Servicio de las Universidades Catalanas.

Organitza: Reus Ciutat Educadora.

Lloc i data de celebració: La Palma, Reus. Divendres 14 d'abril del 2023

Mostra: Recull de tota la proposta preparada per al pròxim curs 2023-2024 i s'hi podrà trobar informació de les ARE, tant de les que es tan promogudes des de la iniciativa privada, com propostes d'entitats i també les que es promouen des de l'administració local. Promoció de 

 • XI Congreso Nacional y V Internacional de Aprendizaje-Servicio Universitario

Organitza: Xarxa d'Aprenentatge Servei de les Universitats Catalanes

Lloc i data de celebració: Casa Convalescència, Barcelona. 25 – 27 de gener del 2023.

Pòster: Pau Mars Verdaguer, Aina Clofent Mas; "Design, construction and test of a HOTAS-DLP mechatronic device for pilots with reduced mobility".

Comunicació: Janaina Minelli de Oliveira Ramos; "Què hem après? Impacte d'un programa APS en estudiants universitaris d'educació".

Comunicació: Fabia Morales Vives, Avril Cecilia Lombardi Bolaño; "Evaluación del impacto sobre los estudiantes del programa de aprendizaje servicio en la Universitat Rovira i Virgili".

Comunicació: Avril Cecilia Lombardi Bolaño; "El APS en el ADN de la institución: 10 años del Programa de Aprendizaje Servicio de la Universitat Rovira i Virgili".

Comunicació: Marta Ferran Romeu, Núria Aranda, Maria Rosa Valls, Lúcia Tarro, Elisabet Llauradó, Nerea Vilanova, Anna Pedret, Victoria Arija, Montserrat Giralt, Rosa Solà; "Impacte de 10 anys d'experiència APS en l'àmbit de la nutrició saludable".

2022

Organitza: Universidad Intercontinental.

Lloc i data de celebració: Ciutat de Mèxic, Mèxic. 29 de novembre del 2022.

Comunicació oral:  Janaina Minelli de Oliveira; "El aprendizaje servicio en el desarrollo de competencias digital docente en futuros educadores".

2021

Organitza: Red Universitaria de Aprendizaje Servicio (ApS-U), Asociación de Aprendizaje-Servicio Universitario, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Universidad de La Laguna, Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).

Lloc i data de celebració: Las Palmas de Gran Canaria (virtual). 7 - 9 de juliol de 2021. 

Pòster: Maria Font Mas, Diana Marin Consarnau, Estela Rivas Nieto; "ODS en las empresas de economía social en TFM-APS-Clínica jurídica-URV".

Comunicació: Fàbia Morales Vives, Sandra Contreras Iglesias, Avril Lombardi Bolaño. Maria Marquès Banqué, Dolors Setó Pàmies; "Propuesta de un procedimiento para la evaluación del impacto del aprendizaje servicio en la Universidad".

Mesa-diàleg: Avril Lombardi Bolaño; "Institucionalización del ApS: Experiencias".

Organitza: Associació Catalana d'Universitats Públiques, Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de  Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL), Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Lloc i data de celebració: Virtual. 29 - 30 de juny, 1 i 2 de juliol de 2021.

Comunicació: José Luis Lázaro Cantabrana, Tania Molero Aranda, Mònica Sanromà Gimenéz, Mercè Gisbert Cervera, Tàrek Lutfi Gilabert; "El aprendizaje-servicio como estrategia de formación inicial en competencias de los futuros maestros".

Organitza: Vrije Universiteit Amsterdam, Aurora Alliance.

Lloc i data de celebració: Àmsterdam (virtual). 17 de juny de 2021.

Presentació: Avril Lombardi Bolaño; "Service Learning in Universitat Rovira i Virgili, Spain".

2020

Organitza: Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i Departament d'estudis de Comunicació de la Universitat Rovira Virgili.

Lloc i data de celebració: En línia, 22 - 26 de març de 2020.

Participació: 10 curtmetratges de gènere documental realitzats per estudiants del Grau de Comunicació Audiovisual de la URV, en el marc de les activitats APS a les assignatures "Gèneres i formats audiovisuals" i "Narrativa i Guió Audiovisual". 

2019

Organitza: Asociació Catalana d'Universitats Públiques i Plataforma Conixement, Terrtori i Innovació

Lloc i data de celebració: Palau Macaya, Barcelona. 18 de setembre de 2019

Participació: Susana Borràs; "Horts socials Universitat Rovira i Virgili, iniciativa d'educació ambiental per a la innovació social"

Organitza: Universitat Jaume I i Universitat del Pais Vasco

Lloc i data de celebració: Bilbao. 4 i 5 de juliol de 2019

Comunicació: Avril Lombardi Bolaño i Sandra Contreras Iglesias; "Results of the institutionalization of Service Learning at Universitat Rovira i Virgili: Implementation in Engineering Studies"

Organitza: Universitat de Vigo

Lloc i data de celebració: Campus Lagoas-Marcosende, Vigo. 20, 21 i 22 de juny de 2019

Comunicació: Sergio Coll Pla, Laura Coll Pla, Agustí Costa Jover i Cèlia Mallafrè Balsells: "Molino del Azud de Cherta. Inclusión de la teoría de Aprendizaje y Servicio en el aula del Grado de Arquitectura"

Organitza: Fundació Autònoma Solidària i Associació Catalana d'Universitats Públiques 

Lloc i data de celebració: Universitat Pompeu Fabra, Campus Ciutadella, 1 de març de 2019

Participació: Avril Lombardi Bolaño; "Eines docents: orientacions didàctiques i metodologies d'ensenyament-aprenentatge i avaluació. L'Aprenentatge Servei a la Universitat Rovira i Virgili."

2018

Organitza: Cátedra Unesco de Convivencia, Pluralismo y Ciudadanía i Universidad Pública de Navarra. 

Lloc i data de celebració: Pamplona, dimarts 16 d'octubre de 2018.

Participació: Avril Lombardi Bolaño; "Los resultados de la institucionalización: 6 años del programa de APS en la Universitat Rovira i Virgili"

Organitza: Red Universitaria de Aprendizaje-Servicio, Asociación Red Universitaria de Aprendizaje-Servicio, Europe Engage, Universidad Autónoma de Madrid, Universidad Pontifica Comillas i Universidad Nacional de Educación a Distancia. 

Lloc i data de celebració: Madrid, 20-22 de setembre de 2018.

Comunicació: Cori Camps Llauradó i Avril Lombardi Bolaño; "Los resultados de la institucionalización: 6 años del Programa de APS en la Universitat Rovira i Virgili"

Organitza: Associació Catalana d'Universitats Públiques, Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de  Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL), Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Lloc i data de celebració: Girona, 4-6 de juliol de 2018.

Comunicació: Fàbia Morales Vives, Maria Marquès i Banquè, Cori Camps Llauradó, Avril Lombardi Bolaño, Paloma Vicens Calderón, Joana Tierno García, Carmen Ponce Alifonso; "Evaluación del impacto del programa de Aprendizaje servicio en la Universitat Rovira i Virgili"

2017

Organitza: Centro Universitario Villanueva

Lloc i data de celebració: Madrid, 5 de desembre de 2017.

Comunicació: Arantxa Capdevila, Avril Lombardi; "Implantación de APS en la Universidad: visión global e integración en planes de estudio de titulaciones de grado y máster. La experiencia de la Universitat Rovira i Virgili".

Organitza: Universidad de Alcalá

Lloc i data de celebració: Alcalá de Henares, 15 de desembre de 2017

Póster: Maria Marquès i Banqué i Aitana De la Varga Pastor "Clínica Jurídica Ambiental".

Organitza: Universitat Rovira i Virgili.

Lloc i data de celebració: Tarragona, 10 de Juliol de 2017.

 • VIII Congrés Nacional i III Internacional d'Aprenentatge - Servei universitari. APS-U8

Organitza: Universidad Pablo de Olavide, Universidad de Sevilla, Universidad Loyola Andalucía, Ces Cardenal Spínola CEU.

Lloc i data de celebració: Sevilla, 13-14 d'Octubre de 2017.

Pòster: Arantxa Capdevila Gómez i Avril Lombardi Bolaño; "Resultados de 5 años de intitucionalización del APS en la Universitat Rovira i Virgili".

Pòster: Professorat; Glòria Bernal, Carme Casajuana, Maria Rosa Nogués, Marta Romeu. Estudiantat; Laura Benevelli, Fabien Carmona, Sergi Mesas, Sergi Portoles; "Impact of a service learning (SL) experience on the improvement of knowledge in postural hygiene habits in children and teenagers".

 • 6è Congrés internacional de la bicicleta a Reus

Organitza: Ajuntament de Reus, Diputació del Camp de Tarragona i Generalitat de Catalunya.

Lloc i data de celebració: Reus, 18-19 de maig de 2017.

Comunicació: Carlos Barberà; "Estudi de la viabilitat d'un sistema de bici pública a Reus".

2016

 • VII Congrés Nacional i II Internacional d'Aprenentatge - Servei Universitari

Organitza: Universidad de Santiago de Compostela (USC), GI Esculca, Rede de Inmigración Escola e Sociedade (RIES), Unión Europea "Una manera de hacer Europa". 

Lloc i data de celebració: Santiago de Compostela, 13-15 d'Octubre 2016.

Pòster: Maria Font-Mas i Diana Marín Consarnau; "Aprendizaje Servicio a través de la Clínica Jurídica del Master en Derecho de la Empresa y de la Contratación (APS y Clínica MUDEC)"

Pòster: Cinta Forcadell Vericat; "Las aportaciones de la neuroeducación aplicadas al aprendizaje servicio". 

 • I Trobada de la Xarxa d'Aprenentatge - Servei de les Universitats Catalanes - ApS(U)CAT

Organitza: Universitat Autònoma de Barcelona

Lloc i data de celebració: Barcelona, 6 de juliol de 2016.

Participació: Taller d'institucionalització de l'APS a les Universitats, Programa d'Aprenentatge Servei de la URV.

Organitza: Associació Catalana d'Universitats Públiques, Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de  Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL), Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Lloc i data de celebració: Barcelona, 5-7 de juliol de 2016.

Comunicació: Arantxa Capdevila, Avril Lombardi, Ohiane Ojeta; "El Programa d'Aprenentatge Servei de la URV: instrument per a la Responsabilitat Social Universitària".

 • XVI Congrés Nacional i VII Congrés Iberoamericà de Pedagogia: Democràcia i Educació al segle XXI

Organitza: Facultad de Educación Universidad Complutense de Madrid.

Lloc i data de celebració: Madrid, 28-30 de juny de 2016.

Comunicació: Pilar Iranzo i Charo Barrios, "Formación de maestros de Educación Infantil con Aprendizaje Servicio"

Organitza: Universitat Politècnica de València i Universitat de València-Estudi General

Lloc i data de celebració: València, 21-23 de juny de 2016.

Comunicació: Joel Brugués, Núria Aranda, Montserrat Giralt, Mònica Chica, Rosa Sola, Victoria Arija, Elisabet Llauradó, Rosa Maria Valls, Marta Romeu; "Impact of a service learning (SL) experience on the improvement of knowledge in healthy dietary habits in teenagers"

Organitza: Universidad de Zaragoza

Lloc i data de celebració: Zaragoza, 18 de maig de 2016.

Participació: Arantxa Capdevila, "Logros y retos del aprendizaje-servicio desde el contexto universitario"

 • VI Jornada de l'Adolescència de les Terres de l'Ebre: Educació emocional per potenciar els valors

Organitza: Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Tortosa

Lloc i data de celebració: Tortosa, 14 d'abril de 2016.

Participació: Margarita Celma, "Projecte d'Aprenentatge Servei de la Universitat Rovira i Virgili"

Organitza: CosmoCaixa Science Museum

Lloc i data de celebració: Barcelona, 18 de març de 2016.

Comunicació: Arantxa Capdevila, Avril Lombardi, Ohiane Ojeta; "Service Learning Programme at Universitat Rovira i Virgili: the promotion of social university responsibility"

Pòster: Dolors Setó i Miquel Angel Bové; "Incorporating Service Learning in Business and Economics Education".

2015

Organitza: Universidad de Castilla La Mancha

Lloc i data de celebració: Cuenca, 15-18 de novembre de 2015.

Addenda: María Concepció Torres Sabaté; "El Aprendizaje Servicio (APS): una realidad de formación y desarrollo educativo en la Universidad"

 • 1er Congrés Internacional de la Xarxa Llatinoamericana d'Universitats amb Formació en Psicomotricitat: Perspectives acadèmiques i profesionals de la psicomotricitat a la contemporaneitat

Organitza: Red Latinoamericana de Universidades con Formación en Psicomotricidad

Lloc i data de celebració: Fortaleza (Brasil), 1-3 d'octubre de 2015.

Comunicació: Cori Camps Llauradó; "Terapia psicomotriz grupal en niños con síndrome de Asperger"

Organitza: Universidad de Cantabria

Lloc i data de celebració: Santander, 17-19 de setembre de 2015.

Comunicació i publicació: Charo Barrios Arós, Joana Tierno García, Maria Vives García i Marta Camarero Figuerola; "Evaluación formativa mediante feedback-feedforward en una experiencia universitaria de Aprendizaje-Servicio"

Organitza: Corvinus University

Lloc i data de celebració: Budapest, 7-11 de setembre de 2015.

Comunicació: Charo Barrios Arós i Pilar Iranzo García; "Service Learning to improve linguistic - communicative competences in pre - service teachers"

 • VI Congres Nacional i I Internacional d'Aprenentatge Servei Universitari APS(U)6

Organitza: Universidad de Granada

Lloc i data de celebració: Granada, 28-30 de mayo de 2015.

Comunicació i pòster: Cinta Forcadell Vericat; "Nuevas estrategias de aprendizaje (APS). Dinámicas de educación emocional en las aulas"

2014

Organitza: Grup d'Innovació Docent de la Facultat de Ciències Jurídiques, Universitat Rovira i Virgili

Lloc i data de celebració: Tarragona, 18 de juliol de 2014.

Comunicació: Maria Font, Héctor Simón, Estela Rivas, Teresa Franquet; "L'Aprenentatge Servei a través de la Clínica Jurídica del Màster de dret de l'empresa i de la contractació"

Organitza: International Journal of Clinical Legal Education, European Network for Clinical Legal Education i Palacky University

Lloc i data de celebració: Olomouc, República Txeca, 15-17 de juliol de 2014.

Comunicació: Aitana de la Varga, Maria Marquès i Banqué; "12 years of Clinical Legal Education at Universitat Rovira i Virgili: findings and perspectives"

 • Congrés internacional de docència universitària 2014: Models flexibles de formació: una resposta a les necessitats actuals

Organitza: Instituts de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL) i Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Lloc i data de celebració: 2-4 de juliol de 2014.

Comunicació: Núria Torres Rossell, Maria Marquès i Banqué, Víctor Merino Sancho; "La creació d'una Clínica Jurídica de Drets Humans en un programa APS consolidat a la URV"

Comunicació: Héctor Simón Moreno, María Font i Mas; "Aprenentatge servei a entitats d'economia social a través d'un màster dels negocis. Experiència i resultats del MUDEC-URC"

Pòster: Josep Holgado García, Consol Cordero Gonzàlez, Alícia Gamundi Vila, Josepa Ribera Baron, Irene Segarra Campos, Artur Tallada Cervera; "Projecte TÀNDEM. Projecte socioeducatiu d'integració d'alumnat nouvingut a l'entorn social, cultural i de lleure de la ciutat de Tortosa, basat en la metodologia d'Aprenentatge Servei"

Pòster: Cori Camps Llauradó, Lola García Olalla, Fàbia Morales Vives, Emília Molas Ramos; "Dues experiències d'aprenentatge-servei: practicum en la formació de Màster en Psicomotricitat i projecte interdisciplinar en dues assignatures del grau de Psicologia (URV). Quines són les principals aportacions de l'APS pels estudiants, el professorat i les institucions?"

Organitza: Universidad Autónoma de Madrid, Universidad Politécnica de Madrid, Universidad Complutense de Madrid, UNED y Universidad Rey Juan Carlos.

Lloc i data de celebració: Madrid, 30-31 de maig de 2014.

Comunicació: Xesca Arques Sendra i Carmen Ponce Alifonso, "Exposición interactiva la marcha de los mitos"

Comunicació: Maria Marquès i Banqué, Alexandra Monllaó Olivé i Avril Lombardi Bolaño; "El I Mercado de Proyectos Sociales: una acción transversal de promoción del APS en la Universitat Rovira i Virgili"

 • II Trobada Universitaria de Sostenibilizació Curricular. Aprenentatge Servei, una metodologia per a treballar la sostenibilitat

Organitza: Universidad Europea de Madrid

Lloc i data de celebració: Madrid, 24 de febrer de 2014.

Participació en taula rodona de presentació d'experiències: Aitana de la Varga, "La Clínica Jurídica Ambiental en la Universitat Rovira i Virgili"

 • I Jornada Internacional de Responsabilitat Social Universitaria

Organitza: Conferencia de los consejos sociales de las universidades españolas, Foro de los consejos sociales de las universidades públicas andaluzas, Universidad de Cádiz, Universidad de Granada

Lloc i data de celebració: Cádiz, 20-21 de febrer 2014.

Comunicació: Maria Marquès i Banqué, "La dimensión docente de la Responsabilidad Social Universitaria: la institucionalización del aprendizaje servicio en la Universitat Rovira i Virgili"

2013

 • 1st conference of the European Network for Clinical Legal Education (ENCLE)

Organitza: ENCLE, Polish Legal Clinics Foundation i Associazione International College of Turin

Lloc i data de celebració: Varsòvia, 25-26 d'octubre de 2013.

Participació: Aitana de la Varga Pastor i Maria Marquès i Banqué.

Organitza: Facultat de Dret de la Universitat de València

Data i lloc de celebració: València, 11-13 de setembre de 2013.

Impartició de taller: Maria Marquès i Banqué, Richard J. Wilson; "Las clínicas jurídicas como elemento de transformación del aprendizaje".

 • Engagement Australia

Organitza: Engagement Australia

Lloc i data de celebració: Melbourne, 15-17 de juliol de 2013.

Participació: Maria Marquès i Banqué.

Organitza: Red Universitaria APS(u), Universidad de Deusto, Universidad del País Vasco, Universidad de Mondragón i Fundación Zerbikas.

Lloc i data de celebració: Bilbao, 14 de juny de 2013.

Comunicació: Maria Font i Mas, "Clínica Jurídica de los negocios en la URV".

Pòster: Mònica Portero, "Gestión del agua con alto contenido en plomo y sulfatos en el municipio de Bellmunt de Priorat".

Organitza: Global University Network for Innovation (GUNI).

Data i lloc de celebració: Barcelona, 13-15 de maig de 2013.

Seminari: Maria Marquès i Banqué, "La institucionalización del Aprendizaje Servicio en las universidades españolas".

Comunicació: Maria Marquès i Banqué i Aitana de la Varga Pastor, "The Environmental Law Clinic at Universitat Rovira i Virgili".

Pòster: Josep Holgado García, "Tandem Project".

Pòster: Carmina Puig Cruells, "Good Practice: The Service Learning. An Experience in the Degree in Social Work".

Organitza: Comité Universitario Valenciano de Relaciones Internacionales y Cooperación.

Lloc i data de celebració: València, 24-26 d'abril de 2013.

Organitza: Red Jovesolides.

Lloc i data de celebració: València, 8-9 de març 2013.

 • Seminari d'Aprenentatge Servei

Organitza: Universitat Rovira i Virgili.

Lloc i data de celebració: Tarragona, 5 de febrer de 2013.

Coordinació: Maria Marquès i Banqué.

Comunicació: Maria Marquès i Banqué, "Aprenentatge Servei".

2012

 • Engage 2012: Responding to Change

Organitza: National co-ordinating center for public engagement.

Lloc i data de celebració: Bristol, 5-6 de desembre de 2012.

Organitza: Instituts de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF) Universitat Rovira i Virgili (URV), Universitat de Girona (UdG), Universitat de Lleida (UdL) i Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Lloc i data de celebració: Barcelona, 4‐6 de juliol de 2012.

Comunicació: Mònica Portero i Sergi Saladié, "Aplicació d'un projecte APS (Aprenentatge‐Servei) en l'àmbit universitari coordinat per un Science Shop".

 • III Trobada de la Xarxa Universitaria d'Aprenentatge Servei. Aprenentatge i Servei a l'Universitat: Universitat i Societat

Organitza: Red Universitaria APS(U)

Lloc i data de celebració: Barcelona, 4 de juliol de 2012.

Comunicació: Cori Camps Llauradó i Lola García, "El Practicum en psicomotricitat com una experiència d'aprenentatge servei".

Comunicació: Aitana de la Varga Pastor i Víctor Merino Sancho, "Aprenentatge Servei a través de la Clínica Jurídica Ambiental de la URV".

Comunicació: Antoni Pérez‐Portabella, Mònica Portero i Sergi Saladié, "La Universidad como mediadora de la sociedad. El caso de los "problemas de los vecinos".

 • European Network for Clinical Legal Education Meeting

Lloc i data de celebració: Torino, 1-2 de juny de 2012.

Participació: Maria Marquès i Banqué.

2011

Organitza: Facultad de Derecho de la Universidad de Valladolid.

Lloc i data de celebració: Valladolid, 16 de setembre de 2011.

Impartició de taller: Maria Marquès i Banqué, "Clíniques Jurídiques".

Organitza: GAJE/IJCLE

Lloc i data de celebració: València, 11-16 de juliol de 2011.

Ponència: Aitana de la Varga Pastor i Maria Marquès i Banqué, "The Environmental Law Clinic at URV".

Lloc i data de celebració: Girona, 16-17 de juny de 2011.

Comunicació: Antoni Pérez‐Portabella, Andrea Contino i Cristina Casanova, "Descubre el periodismo con Rosa María Calaf. Una experiencia APS de mentoría de estudiantes universitarios a otros niveles educativos".

2010

Lloc i data de celebració: Barcelona, 30 de juny, 1-2 de juliol de 2010.

Comunicació: Antoni Pérez‐Portabella, "Experiencia APS: De la simulación a la implicación social del alumno. Metodologías activas aplicadas a estudiantes de comunicación".

 • I Jornada "Aprendizaje‐servicio e investigación basada en la comunidad en la URV"

Organitza: Clínica Jurídica Ambiental i Science Shop del Proyecto APQUA.

Lloc i data de celebració: Tarragona, 8 d'abril del 2010.