saltar al contingut principal
Cercar
URV

Experiències d'Aprenentatge Servei al Grau de Relacions Laborals i Ocupació


Treball de Fi de Grau - Cooperativisme i economia social

 • Coordinació: Lluís Carreras Roig (lluis.carreras(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: Associació d'Acció Cultural Casal Despertaferro.
 • Resum: Aquest projecte es deriva del I Mercat de Projectes Socials celebrat a la Facultat d'Economia i Empresa a Reus i es va realitzar al curs 2014-15. L'objectiu va ser fer un estudi sobre el cooperativisme i l'economia social, analitzant aquest sector creixent de l'economia i el model de relacions laborals d'aquesta entitat. Es van tractar temes com les finances ètiques, les cooperatives de producció i/o consum de productes agroecològics, o de producció i consum d'energies renovables.

Treball de Fi de Grau - Diagnòstic de l'estructura de la inserció laboral al territori

 • Coordinació: Catalina Jordi Amorós (catalina.jordi(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: Fundació Casal l'Amic.
 • Resum: Aquest projecte es deriva del II Mercat de Projectes Socials, celebrat el 28 d'abril del 2015 al Campus Sescelades de Tarragona i es va realitzar durant el curs 2016-17. El present estudi va fer una prospecció de les accions que des de les  institucions de Tarragona s'estaven portant a terme pel que fa a la inserció laboral de col·lectius vulnerables. Especialment aquelles adreçades als joves en risc d'exclusió. L'objectiu va ser identificar mancances pel que fa a col·lectius no atesos per tal d'estudiar la possibilitat que la Fundació Casal l'Amic esdevingui un agent d'inserció en el territori.

Treball de Fi de Grau - Identitat digital dels joves

 • Coordinació: Catalina Jordi Amorós (catalina.jordi(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: Institut Antoni Ballester.
 • Resum: El projecte, realitzat el curs 2015-16, va consistir en dissenyar un qüestionari adreçat a joves de 16 anys amb l'objectiu de què prenguin consciència de la importància que tenen les publicacions a les xarxes socials a l'hora de trobar feina en un futur. Com a prova pilot el van contestar els alumnes de 4t de l'ESO de l'Institut Antoni Ballester de Miami Platja i Mont-roig del Camp.
  Un cop analitzats els resultats es va elaborar un informe per tal que el centre conegues la situació dels seus estudiants. Gràcies al sistema APS la realització del projecte elegit pot ajudar als instituts a què els seus alumnes prenguin consciència de la importància de la reputació personal.

Treball de Fi de Grau - Coaching Organitzacional

 • Coordinació: Ferran Ferré Padreny (ferran.ferre(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: Fundació Casal L’Amic.
 • Resum: Aquest projecte del 2017-18 ha consistint en la creació d’eines de millora en la recepcció dels nous usuaris del servei. A través d’un estudi dels llocs de treball que proporciona la Fundació Casal l’Amic, les competències necesaries i per altra banda, la creació d’un pla d’acollida per als nouvinguts. Així doncs, s’ha creat a través del estudi de les possibilitats i les funcions de la Fundació un pla laboral transversal que va des del primer contacte amb l’entitat fins al moment de trobar feina amb l’acompanyament dels diferents participants, passant per una etapa de formació i desenvolupament. 

Treball de Fi de Grau – Plataformes col·laboratives cooperatives a Catalunya

 • Coordinació: Lluis Carreras Roig (lluis.carreras(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: COOPDVS Associació.
 • Resum: El projecte del 2017-18 ha consistit en un estudi sobre el grau d’implementació, les característiques i els tipus de plataformes col·laboratives que hi ha a Catalunya. El projecte ha buscat analitzar les propostes de cooperatives col·laboratives on es busca que els tres actors (plataforma, clients i proveïdors del servei) aconseguiexin i es reparteixin els guanys. En definitiva, aquesta proposta estudia les avantatges de les plataformes cooperatives col·laboratives envers les cooperatives tradicionals.

Treball de Fi de Grau - Diagnòstic sobre l'accés i ús que fan les persones estrangeres respecte dels serveis públics 

 • Coordinació: Teresa Morlà Folch (teresa.morla(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: AMIC UGT - Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya.
 • Resum: Diagnòstic sobre l'accés i ús que fan les persones estrangeres respecte dels serveis públics. L'estudiant analitzarà al curs 2020-21 aquelles actuacions que tenen èxit, així com s'investigaran les demandes dels usuaris, per tal de donar-hi resposta, tot comparant amb altres experiències exitoses, per tal de transferir actuacions avalades científicament.