saltar al contingut principal
Cercar
URV

Experiències d'Aprenentatge Servei al Grau d'Enginyeria Telemàtica


Treball de Fi de Grau -Aplicació per a dispositius mòbils per al Banc de Sang

 • Coordinació: Montse García Famoso (montse.garcia(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: Banc de Sang i Teixits (BTS).
 • ResumL'objectiu de la col·laboració realitzada el curs 2013-14 va ser desenvolupar una aplicació per a dispositius mòbils amb un doble objectiu:
  - Oferir informació sobre centres de donació (mòbils i fixos), campanyes...
  - Intentar incrementar el nombre de donacions.
  Els estudiants van definir, dissenyar i implementar una aplicació mòbil, multiplataforma. Les principals característiques que la van definir van ser permetre a l'usuari accedir a serveis oferts actualment a través de la web corporativa i altres serveis extres.
 • Pots escoltar l'experiència a Tarragona Ràdio.

Treball de Fi de Grau - Aplicació per a dispositius mòbils per a persones amb problemes d'accessibilitat

 • Coordinació: César Mauri Loba (cesar.mauri(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitat: Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC).
 • Resum: El treball realitzat el curs 2013-14 va tindre per objectiu el desenvolupament d'una aplicació que millorés l'accessibilitat física i, concretament, l'accés directe a la pantalla tàctil dels dispositius Android. El desenvolupament es va fer amb la col·laboració de persones amb paràlisi cerebral de l'APPC amb qui es va validar des d'un punt de vista tècnic i social. El resultat s’ha publicat sota una llicència de codi obert i de forma gratuïta. En el desenvolupament del projecte també s'implicaran altres entitats com ASPACE Barcelona i Confederació ASPACE.

Treball de Fi de Grau - Aplicació per a dispositius mòbils per l'atenció de nens/es amb autisme que s'han perdut

 • Coordinació: Maria Ferré Bergadà (maria.ferre(ELIMINAR)@urv.cat)
 • Entitats: Associació Astafanias, Associació Internacional de Policías Tarragona (IPA).
 • Resum: L'autisme, conegut també com a Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), tot i que afecta de diferent forma a les persones que el pateixen, dona lloc a dificultats de comunicació. Això comporta que, sobretot en el cas dels nens i en situacions on es veuen implicats serveis d'emergència, es produeixin situacions que dificultin l'actuació dels diferents cossos. Aquesta experiència es va basar en donar suport amb el disseny d'un sistema d'informació que reforcés el protocol d'actuació dels serveis d'emergència i cossos de seguretat quan hi hagués implicats casos de nens autistes. El curs 2016-17, dos estudiants, un del grau d'Enginyeria Informàtica i un del grau d'Enginyeria Telemàtica, van dissenyar una aplicació web i una app mòbil que facilités la interacció entre aquests serveis i el nen i el seu entorn, familiars i tutors.