Màster universitari en Begudes Fermentades (desactivat) - 12a edició
Màster universitari en Begudes Fermentades (desactivat)
Pla d'estudis
- Especialitat en Avenços de la Recerca Enològica: 60 crèdits
- Especialitat en Ciència i Tecnologia de la Cervesa: 60 crèdits
ESTRUCTURA ESPECIALITAT EN AVENÇOS DE LA RECERCA ENOLÒGICA
| CURS | CRÈDITS OBLIGATORIS | CRÈDITS OPTATIUS | CRÈDITS PRÀCTIQUES EXTERNES | CRÈDITS TREBALL DE FI DE MÀSTER | CRÈDITS TOTALS |
|---|---|---|---|---|---|
| 1r | 15 | 21 | 9 (Obligatòria) | 15 (Obligatòria) | 60 |
| TOTALS | 15 | 21 | 9 | 15 | 60 |
PRIMER CURS: assignatures obligatòries
| CODI | ASSIGNATURA | CRÈDITS |
|---|---|---|
| Anuals | ||
| 19625301 | Treball Fi de Màster | 15 |
| 19625401 | Pràctiques Externes | 9 |
| Primer quadrimestre | ||
| 19625101 | Begudes Fermentades | 3 |
| 19625102 | Seguretat Alimentària | 3 |
| 19625103 | Quimiometria pel Control de Begudes Fermentades | 3 |
| 19625104 | Preparació i Presentació de Projectes | 3 |
| 19625106 | Enginyeria de Procés en l’Elaboració de Begudes Fermentades | 3 |
| Optatives | 15 | |
| Segon quadrimestre | ||
| Optatives | 6 | |
ASSIGNATURES OPTATIVES
| CODI | ASSIGNATURA | CRÈDITS | OFERTA 2025-26 |
|---|---|---|---|
| 19625202 | Anàlisi Enològica Avançada i Sensometria | 3 | Sí |
| 19625203 | Macromolècules del Raïm i el Vi | 3 | Sí |
| 19625204 | Avenços Científics en Llevats Vínics | 3 | Sí |
| 19625205 | Nous Reptes a la Fermentació Malolàctica | 3 | Sí |
| 19625206 | Biotecnologia i Control Microbiològic del Vi | 3 | Sí |
| 19625207 | Últims Avenços en Elaboració de Vinagres i Destil·lats | 3 | Sí |
| 19625209 | Altres Microorganismes d’Interès en Enologia i Viticultura | 3 | Sí |
ESPECIALITAT EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA DE LA CERVESA
| CURS | CRÈDITS OBLIGATORIS | CRÈDITS OPTATIUS | CRÈDITS PRÀCTIQUES EXTERNES | CRÈDITS TREBALL DE FI DE MÀSTER | CRÈDITS TOTALS |
|---|---|---|---|---|---|
| 1r | 15 | 21 | 9 (Obligatòria) | 15 (Obligatòria) | 60 |
| TOTALS | 15 | 21 | 9 | 15 | 60 |
PRIMER CURS: assignatures obligatòries
| CODI | ASSIGNATURA | CRÈDITS |
|---|---|---|
| Anuals | ||
| 19625301 | Treball Fi de Màster | 15 |
| 19625401 | Pràctiques externes | 9 |
| Optatives | 9 | |
| Primer quadrimestre | ||
| 19625101 | Begudes Fermentades | 3 |
| 19625102 | Seguretat Alimentària | 3 |
| 19625103 | Quimiometria pel Control de Begudes Fermentades | 3 |
| 19625104 | Preparació i Presentació de Projectes | 3 |
| 19625106 | Enginyeria de Procés en l’Elaboració de Begudes Fermentades | 3 |
| Optatives | 3 | |
| Segon quadrimestre | ||
| Optatives | 9 | |
ASSIGNATURES OPTATIVES:
| CODI | ASSIGNATURA | CRÈDITS | OFERTA 2025-26 |
|---|---|---|---|
| 19625216 | El Sector Cerveser | 3 | Sí |
| 19625217 | Malta i Tecnologia del Malt | 3 | Sí |
| 19625218 | Tecnologia Cervesera | 9 | Sí |
| 19625219 | Microbiologia de la Cervesa | 3 | Sí |
| 19625220 | Anàlisi Sensorial de Cervesa | 3 | Sí |
- L'òrgan responsable de l'admissió, en vista de l'expedient del candidat, pot resoldre que l'estudiant ha de cursar i superar alguna de les assignatures programades com a complement de formació.
| CODI | ASSIGNATURA | CRÈDITS |
|---|---|---|
| 19224102 | Microbiologia i Bioquímica Enològiques I | 6 |
| 19224103 | Química Enològica | 6 |
| 19224104 | Anàlisi Química Enològica I | 3 |
| 19224105 | Edafologia i Climatologia Vitícoles | 3 |
| 19224106 | Enologia General I | 6 |
| 19224107 | Anàlisi Sensorial I | 3 |
| 19224108 | Economia i Màrqueting Vitivinícola | 6 |
| 19224109 | Microbiologia i Bioquímica Enològiques II | 6 |
| 19224110 | Anàlisi Química Enològica II | 6 |
| 19224111 | Ampelografia | 3 |
| 19224112 | Viticultura I | 6 |
| 19224113 | Anàlisi Sensorial II | 3 |
| 19224115 | Enologia General II | 9 |
| 19224116 | Cultura vitivinícola | 6 |
| 19224117 | Anàlisi Sensorial III | 3 |
| 19224118 | Anàlisi Instrumental Enològica | 3 |
| 19224119 | Viticultura II | 6 |
| 19224120 | Normativa i Legislació Vitivinícola | 3 |
| 19224122 | Criança i envelliment | 6 |
| 19224123 | Elaboració de vins escumosos | 3 |
| 19224124 | Anàlisi Sensorial IV | 3 |
| 19224125 | Gestió de la Qualitat i la Seguretat en la Indústria Vitivinícola | 3 |
| 19224127 | Patologia Vitícola | 3 |
-
CALENDARI D'EXTINCIÓ DEL MÀSTER EN BEGUDES FERMENTADES
| CURS | CURS 2025-26 | CURS 2026-27 | CURS 2027-28 |
|---|---|---|---|
| 1r curs | Tutoria | Examen | Extingit |
OBSERVACIONS
- En el cas d'assignatures compartides, el centre pot oferir Docència alternativa durant els cursos en què estigui vigent la tutoria.
- En les assignatures amb Tutoria o Docència alternativa, l'estudiant pagarà l'import íntegre del preu del crèdit.
- En les assignatures amb dret sols a Examen, l'estudiant pagarà el 20% del preu del crèdit.
Afecta els estudiants amb estudis de màster en Enologia
| ASSIGNATURES PLA PREEXISTENT Màster en Enologia (2010) |
ASSIGNATURES NOU PLA Màster en Begudes Fermentades (2014) |
||||
|---|---|---|---|---|---|
| Codi | Assignatura | Crèdits | Codi | Assignatura | Crèdits |
| 19605214 19605213 |
Biotecnologia dels Microorganismes Enològics o Tècniques Moleculars d'Anàlisi i Control Microbiològic |
3 3 |
19625206 | Biotecnologia i Control Microbiològic del Vi | 3 |
| 19605202 | Noves Tendències en l'Anàlisi Instrumental del Vi | 3 | 19625202 | Anàlisi Enològica Avançada i Sensometria | 3 |
| 19605210 | Compostos Fenòlics, Polisicàrids i Proteïnes del Vi | 3 | 19625203 | Macromolècules del Raïm i el Vi | 3 |
| 19605212 | Llevats i Fermentació Alcohòlica | 3 | 19625204 | Avenços Científics en Llevats Vínics | 3 |
| 19605227 | Subproductes Enològics: Vinagres i Destil·lats | 3 | 19625207 | Últims Avenços en l'Elaboració de Vinagres i Destil·lats | 3 |
| 19605211 | Tècniques d'Estudi en Micologia | 3 | 19625209 | Altres Microorganismes d'Interès en Enologia i Viticultura | 3 |
| 19605201 | Tractaments Prefermentatius i Postfermentatius en l'Elaboració de Vins | 3 | 19625106 | Enginyeria de Procés en l’Elaboració de Begudes Fermentades | 3 |
| 19605215 | Bacteris Làctics i Fermentació Malolàctica | 3 | 19625205 | Nous Reptes en la Fermentació Malolàctica | 3 |
