saltar al contingut principal
Cercar
URV

Kate Gleason

Data de naixement i/o mort:
1865 - 1933, Nova York.
Destacada per...
ser la primera dona presidenta d'un banc nacional i de diverses prestigioses associacions d'enginyers.

Va néixer el 25 de novembre de 1865, a Rochester, Nova York. Era la filla d’un mecànic i fabricant d’eines que va dissenyar un sistema d’estandardització per a la fabricació d’engranatges. Va ser així com Kate va començar a ajudar al seu pare i endinsar-se al món de l’enginyeria mecànica. Va aconseguir entrar a la Universitat de Cornell, sent la primera dona en entrar en el programa d’enginyeria, però va haver de deixar-lo per recolzar el seu pare en l’empresa familiar.
Al 1893, ella i el seu pare van dissenyar i perfeccionar una màquina que produïa engranatges bisellats de manera ràpida i barata. Amb l'ajuda de Kate, la fàbrica es va convertir en el principal productor dels EUA de la maquinària d'engranatges de tall. Abandonada l’empresa familiar, va ser la directora del First National Bank of East Rochester durant la Primera Guerra Mundial i allà va descobrir la seva passió per l’enginyeria civil, participant en nombrosos projectes de construcció. Va ser la primera dona presidenta d'un banc nacional.
A més de ser una activista en defensa del sufragi femení, també va ser la primera dona membre del Verein Deutscher Ingenieure (1913), The American Society of Mechanical Engineers (1914), i The Rochester Engineering Society (1916).
Kate Gleason va morir a la seva ciutat natal de Rochester, Nova York el 9 de gener de 1933. Va deixar un patrimoni de 1.4 milions de dòlars que va destinar a caritat i educació.