saltar al contingut principal
Cercar
URV

Millicent Garret Fawcett

Data de naixement i/o mort:
1847 - 1929, Alderburg
Destacada per...
escriure nombrosos llibres de lliçons d'economia i recolzar al moviment sufragista britànic

Millicient Garrett va néixer a una família nombrosa i d’alt nivell de vida. L’any 1867 es va casar amb Henry Fawcett, diputat liberal independent i catedràtic d’Economia Política a la Universitat de Cambridge. Henry era cec, així que Millicient es va convertir en els ulls i les mans del seu marit, va actuar de lectora i ajudant per als seus estudis i escrits, i sempre el va acompanyar al Parlament, llegint i redactant tots els documents i informes oficials, i també els discursos. Així, Millicient va presenciar, el 1867, el primer debat al Parlament britànic sobre el sufragi femení.
Tot i que provenia d’una família il·lustrada, Milicient havia rebut una educació molt rudimentària. Els primers anys de matrimoni van significar una mena de curs accelerat en ciències polítiques i econòmiques. Fruit d’aquest procés és la col·lecció Essays and Lectures on Social and Political Subjects (1872), una col·lecció de catorze estudis, dels quals vuit són signats per ella. Abans, ja havia publicat Political Economy of Beginners, un text introductori d’economia per a adolescents, i que va constituir un èxit editorial.
El 1874 va publicar un altre llibre, Tales in Political Economy, un recull de contes il·lustratius de lliçons d’economia.
A partir del 1884 Garrett Fawcett es va dedicar de ple al moviment sufragista britànic, arribant a presidir durant dotze anys la National Union of Women’s Suffrage Society.
El 1917 va publicar The position of Women in Economic Life, on denuncia les barreres d’entrada al mercat laboral que pateixen les dones i reclama igualtat d’oportunitats a tots els nivells.