saltar al contingut principal
Cercar
URV

Experiències d'Aprenentatge Servei al Grau d'Economia


Treball de Fi de Grau - Estudi socio-demogràfic del barri i pla de participació ciutadana

  • Coordinació: José Manuel Giménez Gómez (josemanuel.gimenez(ELIMINAR)@urv.cat)
  • Entitat: Associació de Veïns del Barri de Sant Jordi (Reus).
  • Resum: La proposta del treball va sorgir en la primera edició del Mercat de Projectes Socials, es va desenvolupar el curs 2014-15 i es tractava d’un projecte interdisciplinari entre el Grau de Geografia i Ordenació del Territori i el Grau d’Economia. L’estudiantat va desenvolupar un estudi socio-demogràfic i del teixit econòmic del barri de Sant Jordi, així com l’elaboració d’una proposta de pla de participació ciutadana i dinamització social del barri.

Treball de Fi de Grau - Estudi sobre l'impacte econòmic en la inserció laboral de persones amb malaltia mental severa

  • Coordinació: José Manuel Giménez Gómez (josemanuel.gimenez(ELIMINAR)@urv.cat)
  • Entitat: Fundació Pere Mata.
  • Resum: Aquesta proposta es va presentar per l'entitat al I Mercat de Projectes Socials i es va desenvolupar el curs 2014-15. Les persones amb malaltia mental severa han tingut tradicionalment moltes dificultats per tal d'accedir al mercat laboral ordinari i de mantenir-s'hi. Des de l'any 2005 la Fundació Pere Mata ha desenvolupat una línia de treball a través d'un Centre Especial de Treball que en l'actualitat ofereix treball protegit a 90 persones. Aquestes persones a hores d'ara han deixat de ser pensionistes i han passat a ser contribuents. L'objectiu del projecte va ser fer un estudi sobre l'impacte econòmic de la inserció laboral de persones amb malaltia mental severa.

Treball de Fi de Grau - Anàlisi dels elements que incideixen en la inserció laboral de les persones amb discapacitat física

  • Coordinació: Ferran Mañé Vernet (ferran.mane(ELIMINAR)@urv.cat)
  • Entitat: Fundació ECOM.
  • Resum: L'objectiu d'aquest projecte, que sorgeix del I Mercat de Projectes Socials i es va desenvolupar el curs 2014-15, va ser ajudar a l'entitat a millorar els seus serveis a les persones discapacitades, col·laborant amb l'entitat a conèixer millor els usuaris dels seus serveis i la seva trajectòria laboral. Les tasques concretes estaven dirigides a la realització d'una proposta de mesures per millorar l'eficiència dels serveis oferts a les persones usuàries. Gràcies a les dades facilitades per la Fundació ECOM es va analitzar la situació actual de les persones amb diversitat funcional en el mercat laboral del Camp de Tarragona, per la qual cosa el document final aporta informació d'un alt interès social.