saltar al contingut principal
Cercar
URV

Impacte Social, Cooperació i Voluntariat "URV Solidària"

Des de l’Àrea d’Impacte Social, Cooperació i Voluntariat “URV Solidària”, de l’Oficina de Compromís Social URV, s’articulen una bona part de les accions relacionades amb la cooperació per al desenvolupament, l’acció social i el voluntariat vinculades especialment amb la formació o la recerca: projectes, accions formatives, organització d'esdeveniments de sensibilització, programes, ajuts, etc.

Les activitats, projectes i programes de la URV Solidària s'alineen amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 que les Nacions Unides van adoptar el setembre de 2015, amb la voluntat d'erradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones.

D'acord amb els mitjans humans, econòmics i materials disponibles, es prioritzen les activitats que tenen a veure amb la cooperació, l’acció social i el voluntariat de naturalesa pròpiament universitària.

Així mateix, la URV Solidària ofereix de manera puntual ajuts d'emergència, així com subvencions a projectes i programes especialment rellevants i que estan a càrrec d'altres institucions, o d’altres activitats que es consideren necessàries.

        


                         CRISI A UCRAÏNA  

Ateses les múltiples iniciatives i propostes arribades des de diferents àmbits de la comunitat universitària davant l'emergència humanitària a Ucraïna, facilitem dos enllaços on podreu trobar recomanacions i consells per ajudar de manera eficient i coordinada

Accions en marxa:

 • Busquem persones amb capacitat per traduir les llengües ucraïnesa i/o russa al català/castellà, per poder assistir a les persones que estan arribant a casa nostra. Els/les que tingueu aquestes competències i vulgueu col·laborar,  cal que accediu a aquest enllaç Voluntariat URV i aneu a l'apartat "Voluntariat social i sanitari" on trobareu les referències AT12022 Ucraïna, CR32022 Ucraïna i RS12022 Ucraïna corresponents a aquesta sol·licitud. Allí trobareu els contactes per adherir-vos.
 • Protocol URV de coordinació i facilitació de l'acollida de persones d'Ucraïna en situació de protecció internacional que sol·licitin continuar la carrera universitària i acadèmica. Aquí podreu consultar el sistema d'acollida acadèmica establert per la URV.  *Protocol d'acollida URV (estudiants)  *URV Refugee reception (students)  *Protocol d'acollida URV (Personal docent i investigador) *URV Refugee reception (Teaching and research staff)
 • Convalidació d'estudis d'educació superior fets a l'estranger (Validation of higher education completed abroad)

  This is official academic recognition of studies carried out in a foreign country, with or without a final certificate, for the purposes of accessing a Spanish university. (Students related to the crisis in Ukraine who have written to the URV applying for admission will receive an individualized notification -e-mail- with the particular details of their situation, but they can, independently, initiate this procedure)

 • University studies and research in Catalonia (Університетські дослідження та дослідження в Каталонії)

 • Becas Santander (español para ucranianos) (Іспанська мова для українців)

 • Nou: Ajuts per a estudiants d’Ucraïna URV 2022-23 / New: Grants for students from Ukraine at the URV 2022-23

  Durant el primer quadrimestre del curs 2022-23, la URV publicarà una convocatòria d'ajuts a persones provinents d'Ucraïna, que sol·licitin iniciar o donar continuïtat a la seva carrera universitària a la URV. Aquests ajuts es finançaran amb el Fons URV Solidària i cobriran la major part de la matrícula durant el primer any. Aquesta convocatòria serà anunciada oportunament a través del WEB i dels mitjans habituals de la URV.                                                                                                                                                                                 

  During the first term of the 2022-23 academic year (four months), the URV will publish a call for grants for people from Ukraine who apply to either start or continue their university degree at the URV. These grants will be financed with the URV Solidarity Fund and will cover most of the registration fees for the first year. This call will be duly announced on the WEB and the usual media of the URV.

Programa Català de Refugi

Cerca de familiars a Ucraïna (Creu Roja)

URV Language Learning Support

Recursos lingüístics per a persones d’Ucraïna (Generalitat)

Comunicat del Consell de Direcció de la Universitat Rovira i Virgili sobre la guerra a Ucraïna  (24/02/22)

Comunicat Asociació Catalana d'Universitats Públiques sobre la situació a Ucraïna (24/02/22)

Les Universitats Catalanes compromeses amb l'acollida de refugiats sirians 

Procedimiento de solicitud de protección temporal para los ciudadanos ucranianos desplazados en España (Instrucción 2-2022)

La protecció temporal de persones desplaçades pel conflicte d'Ucraïna (des de Generalitat de Catalunya)

Recomendaciones para la ciudadanía sobre desplazamientos y acogida de niños, niñas y adolescentes (Ministerio de Derechos Sociales)

Directiva 2001/55/CE del Consejo de Europa

Activació de la directiva 2001/55/CE (des de Generalitat de Catalunya)

European Qualifications Passport for Refugees (EQPR)


 • La URV Solidària amb la Campanya "Universitat Som Refugi" amb ACNUR

       Participa i fes-ne difusió!

 • Aules refugi ACNUR

Una guia docent per abordar l'asil i la inclusió a les universitats


Destaquem:

 • Taula rodona presencial “Del perill de les armes nuclears al TPAN” (també en línia bit.ly/3qGO9d0)

 • En preparació (Curs 2022-23 - 1r quadrimestre) "Curs Electrònica Justa y Sostenible" en col·laboració amb Enginyeria Sense Fronteres i Setem.  Clica sobre el pòster

 • Finalitzat el termini per la Convocatòria de Projectes de Cooperació Específicament Universitària URV 2021-22. Trobareu les adjudicacions a l’apartat “Programes i projectes universitaris”   
 • Finalitzades les VI Jornades Visions d'un Món Desigual. Encara pots vèure-les en aquest enllaç https://bit.ly/3JdCc5e

   

 • Propostes de Voluntariat Social URV

        Tròba-les aquí   (Apartat Voluntariat social i sanitari)