Grau d'Enologia
- Perfil recomanat
- Per què estudiar Enologia a la URV?
- Sortides professionals
- Pla d'estudis
- Guia docent
- Contacte
La professió d'enòleg o enòloga combina tres disciplines: la biologia, la química i l'enginyeria de processos. En aquests estudis aprendràs el procés d'elaboració del vi: des de la biologia i el conreu de vinyes, la fermentació del most i les tècniques d'anàlisi sensorial, química i microbiològica, fins a l'embotellament. A més, s'inclouen en la formació aspectes rellevants com ara el màrqueting, l'exportació de vins, la sommelieria, l'enoturisme o les habilitats de comunicació en la descripció de vins.
Les instal·lacions d’aprenentatge són úniques a l’Estat. Tindràs al teu abast laboratoris, sales de tast, una finca amb vinyes i un celler propis on podràs fer les pràctiques.
Places |
35 |
Idiomes |
Català (65%) i castellà (35%) |
Nota de tall 2020 | 5 |
Publicació del pla d'estudis al BOE | 24 d’octubre de 2019 |
Cal tenir una bona base de química, física, matemàtiques i biologia. A més, es recomana que els estudiants tinguin curiositat per l'experimentació i la manipulació d'estris, maquinària i aparells de laboratori.
Per què estudiar Enologia a la URV?
- La URV és la universitat pionera en impartirt Enologia a l’Estat i és la única universitat catalana on es pot estudiar.
- Les instal·lacions d'aprenentatge són úniques a l'Estat: hi trobaràs laboratoris, sales de tast, una finca amb vinyes i un celler propis on podràs fer les pràctiques. Vols veure quins vins URV elaboraràs durant el grau d’Enologia?
- L’equip docent té gran experiència i formació en tots els àmbits de l'enologia.
- La solidesa de les nostres relacions amb les empreses es fa palesa en els programes de beques. Destaquem les beques patrocinades per Miguel Torres, SA, i el Premi Jaume Ciurana al millor estudiant, patrocinat per Rius i Rius Assessors.
Coneix el Mas dels Frares de la URV:
Quan siguis estudiant de la Facultat d’Enologia, podràs ser membre del Club de Tast de la Facultat i coneixeràs els vins de la D.O catalanes.
Un cop t'hagis graduat, podràs treballar en el sector del vi duent a terme tasques molt variades:
- Conreu de la vinya d'acord amb els criteris de producció fixats.
- Gestió i control de totes les activitats del celler d'acord amb la normativa vigent, des de la recepció del raïm, l’obtenció del most, la fermentació i l’estabilització fins al control de l'embotellament.
- Innovació en elaboració de productes i processos enològics i vitícoles.
- Direcció d'explotacions vitícoles i vitivinícoles.
- Control de qualitat de producte i proveïdors.
- Suport a les estructures de màrqueting del celler, disseny de plans de desenvolupament o suport físic en presentacions de productes.
- Formació de sommelieria, enologia i viticultura.
- Comercialització de productes auxiliars del sector vitivinícola.