Grau en Enologia (2014)
Branca: ciències
Àmbit: ciències agràries i tecnologia dels aliments
- Estructura
- Contingut:
- Calendari d'Implantació del Grau d'Enologia (2014) / Calendari d'Extinció del Pla Preexistent (Grau d'Enologia 2009)
- Taula d'adaptació (afecta als estudiants amb estudis del pla 2009)
- Taules de reconeixement del Grau d’Enologia amb:
Estructura
| CURS | CRÈDITS FORMACIÓ BÀSICA | CRÈDITS OBLIGATORIS | CRÈDITS OPTATIUS | CRÈDITS PRÀCTIQUES EXTERNES | CRÈDITS TREBALL DE FI DE GRAU | CRÈDITS TOTALS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1r | 60 | -- | -- | -- | --- | 60 |
| 2n | -- | 60 | -- | -- | --- | 60 |
| 3r | -- | 60 | -- | -- | --- | 60 |
| 4t | -- | -- | 30 | 15 (obligatòria) | 15 (obligatòria) | 60 |
| TOTALS | 60 | 120 | 30 | 15 | 15 | 240 |
Continguts (Itinerari a Temps Complet)
1r curs
| Codi | Assignatura | ECTS | Tipologia | Àmbit de coneixement | |
| Primer Quadrimestre | |||||
| 19224001 | Fonaments de Biologia | 6 | Bàsica | Biologia i Genètica | |
| 19224005 | Estadística | 6 | Bàsica | Ciències agràries i tecnologia dels aliments | |
| 19224006 | Matemàtiques | 6 | Bàsica | Ciències agràries i tecnologia dels aliments | |
| 19224007 | Física | 6 | Bàsica | Ciències agràries i tecnologia dels aliments | |
| 19224008 | Química I | 6 | Bàsica | Ciències agràries i tecnologia dels aliments | |
| Segon Quadrimestre | |||||
| 19224002 | Fisiologia Vegetal i Pràctiques de Biologia | 6 | Bàsica | Biologia i Genètica | |
| 19224003 | Biologia cel·lular i Genètica | 6 | Bàsica | Biologia i Genètica | |
| 19224004 | Microbiologia General | 6 | Bàsica | Biologia i Genètica | |
| 19224010 | Bioquímica | 6 | Bàsica | Bioquímica i Biotecnologia | |
| 19224009 | Química II | 6 | Bàsica | Ciències agràries i tecnologia dels aliments | |
2n curs
| Codi | Assignatura | ECTS | Tipologia |
|---|---|---|---|
| Primer Quadrimestre | |||
| 19224102 | Microbiologia i Bioquímica Enològiques I | 6 | Obligatòria |
| 19224103 | Química Enològica | 6 | Obligatòria |
| 19224104 | Anàlisi Química Enològica I | 3 | Obligatòria |
| 19224105 | Edafologia i Climatologia Vitícoles | 3 | Obligatòria |
| 19224106 | Enologia General I | 6 | Obligatòria |
| 19224107 | Anàlisi Sensorial I | 3 | Obligatòria |
| 19224111 | Ampelologia | 3 | Obligatòria |
| Segon Quadrimestre | |||
| 19224101 | Operacions Bàsiques | 3 | Obligatòria |
| 19224108 | Economia i Màrqueting Vitivinícola | 6 | Obligatòria |
| 19224109 | Microbiologia i Bioquímica Enològiques II | 6 | Obligatòria |
| 19224110 | Anàlisi Química Enològica II | 6 | Obligatòria |
| 19224112 | Viticultura I | 6 | Obligatòria |
| 19224113 | Anàlisi Sensorial II | 3 | Obligatòria |
3r curs
| Codi | Assignatura | ECTS | Tipologia | |
| Primer Quadrimestre | ||||
| 19224114 | Subproductes Vitivinícoles | 3 | Obligatòria | |
| 19224115 | Enologia General II | 9 | Obligatòria | |
| 19224116 | Cultura Vitivinícola | 6 | Obligatòria | |
| 19224117 | Anàlisi Sensorial III | 3 | Obligatòria | |
| 19224118 | Anàlisi Instrumental Enològica | 3 | Obligatòria | |
| 19224119 | Viticultura II | 6 | Obligatòria | |
| Segon Quadrimestre | ||||
| 19224120 | Normativa i Legislació Vitivinícola | 3 | Obligatòria | |
| 19224121 | Gestió Mediambiental de la Indústria Enològica | 3 | Obligatòria | |
| 19224122 | Criança i Envelliment | 6 | Obligatòria | |
| 19224123 | Elaboració de Vins Escumosos | 3 | Obligatòria | |
| 19224124 | Anàlisi Sensorial IV | 3 | Obligatòria | |
| 19224125 | Gestió de la Qualitat i la Seguretat en la Indústria Vitivinícola | 3 | Obligatòria | |
| 19224127 | Patologia Vitícola | 3 | Obligatòria | |
| 19224126 | Enginyeria Enològica | 6 | Obligatòria | |
4t curs
| Codi | Assignatura | ECTS | Tipologia |
| Anual | |||
| 19224301 | Treball de Fi de Grau (*) | 15 | Obligatòria |
| Primer Quadrimestre | |||
| 19224401 | Pràctiques Externes (**) | 15 | Obligatòria |
| (*) Per poder matricular l’assignatura de Treball de Fi de Grau, és requisit indispensable haver superat el 70% dels crèdits totals del grau. | |||
| (**) Per poder matricular l’assignatura de Pràctiques Externes, és requisit indispensable haver superat el 60% dels crèdits totals del grau. | |||
| Optatives | 6 | Optativa | |
| Segon Quadrimestre | |||
| Optatives | 24 | Optativa | |
Guia de l’assignatura de Treball de Fi de Grau de la Facultat d'Enologia
