saltar al contingut principal
Cercar
URV

Curs d'Orientació Professional per a la Inserció Sociolaboral (INSERLAB)


El programa d'Orientació Professional per a la Inserció Sociolaboral: Descobrint interessos personals, competències i oportunitats d'ocupació s’adreça a joves d’entre 18 i 30 anys amb una discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%.

El curs s'orienta al desenvolupament d'habilitats i competències transversals que faciliten el creixement personal i la inserció laboral. El contingut ofereix una sòlida formació relacionada amb l'educació emocional, les habilitats socials, l'ús de les TIC o el foment de l'autonomia personal per una vida més independent. 

Un pla docent per una inserció eficaç

L'objectiu final d'aquest programa de formació és la incorporació dels participants en el mercat laboral com a persones de ple dret. El mètode d'inserció laboral inclou tres fases:

  1. Anàlisi de les fortaleses i les debilitats de la persona, aprofundint en l'autoconeixement.
  2. Realització de tallers vocacionals per explorar els interessos i motivacions individuals.
  3. Cercar oportunitats de treball d'acord amb les necessitats, aspiracions, habilitats i talents de la persona.

Col·laboradors

El curs, finançat per la Fundación ONCE i el Fons Social Europeu (FSE), compta amb la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla, d'APRODISCA, el Taller Baix Camp i l'Ajuntament de Tarragona. INSERLAB persegueix treballar i vincular-se a entitats i institucions locals per oferir un programa formatiu eficaç que afavoreixi la inclusió de joves amb discapacitat intel·lectual, facilitant la seva integració laboral i la millora de les seves condicions de vida. Per aconseguir aquest objectiu el projecte compta el suport i recolzament dels centres d'educació especial de les comarques de Tarragona, de la Fundació Estela per a la Discapacitat i de la pròpia Universitat Rovira i Virgili. INSERLAB treballa per a la creació de convenis de col·laboració amb empreses i entitats que ofereixin llocs de treball i pràctiques remunerades a la finalització del Programa.