saltar al contingut principal
Cercar
URV

CTQ - Centre Tecnològic de la Química

El Centre Tecnològic de la Química (CTQ) és una fundació privada sense ànim de lucre que es va crear el 2008 amb l’objectiu de contribuir eficaçment a la millora de la competitivitat de les empreses químiques i esdevenir un centre de referència internacional en química sostenible. És membre de la Xarxa de Centres Tecnològics d’ACC1Ó. Està regit per un patronat integrat per empreses químiques, instituts de recerca, la Universitat Rovira i Virgili i ACC1Ó.

El CTQ té per objectiu contribuir a la millora de la sostenibilitat, la competitivitat, la innovació i el progrés tecnològic de les empreses del sector químic de Catalunya en un entorn global, mitjançant la prestació de serveis, l'execució de projectes d'R+D+i i la captació, adaptació i transferència de tecnologies innovadores en un marc de col•laboració amb altres agents.

Aquest centre ofereix als seus usuaris i clients els seus àmbits d’expertesa (know-how) per a satisfer les seves necessitats tecnològiques. És per aquest motiu que té definides unes línies d’R+D+i prioritàries amb la voluntat d’oferir uns serveis a mida basats en l’excel•lència. Aquestes són: l'impacte ambiental i la sostenibilitat, la biotecnologia industrial, la nanotecnologia industrial, els biocombustibles, la tecnologia de polímers i materials, l'enginyeria i tecnologia de processos de producció (reacció i disseny, i modelització, simulació i control), els catalitzadors i processos catalítics, i la seguretat industrial.

Actualment, el CTQ es troba en una fase de creixement, tant en recursos humans com materials. Properament disposarà d’un edifici amb una superfície edificada de 4.000 m2 amb laboratoris especialitzats en les diferents tecnologies definides com a prioritàries pel patronat del centre. El seu personal el componen majoritàriament enginyers i llicenciats i doctors científicotècnics altament qualificats.

El CTQ també ha establert marcs de col•laboració amb altres institucions especialitzades en R+D+i amb la finalitat de poder oferir als seus clients un ampli ventall de solucions tecnològiques a les seves necessitats. A més, s'ajuda en la gestió de projectes d’R+D+i, en la consultoria científica i tècnica, els cursos de formació a mida,  la coordinació i preparació de projectes d’R+D+i amb les administracions, i la cessió d’espais.

Web: http://www.ctqc.org
 

  • Àrea Tecnològica (gestió de projectes i serveis)

Carrer de Marcel·lí Domingo, s/n (edifici N5) Campus Sescelades, 43007 Tarragona