saltar al contingut principal
Cercar
URV

Premi Maria Helena Maseras


El premi M. Helena Maseras té com a objectiu promoure la incorporació de la perspectiva i els estudis de gènere en la docència i en la recerca, com a mitjà per eliminar discriminacions i desigualtats entre els homes i les dones en tots els estaments i funcions de la comunitat universitària.

Aquesta proposta està identificada dins del "III Pla d'Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili (2020-2023)" amb la mesura 5.8 Mantenir el premi M. Helena Maseras per a projectes de batxillerat, grau, màster i tesis doctorals. Altres mesures d'aquest pla que recolzen la convocatòria d'aquest premi són: mesura 2.4. Crear una cultura de igualtat de gènere i feminista a la URV.

El premi té dues categories. Una per a treballs de recerca de batxillerat i, una altra, per a treballs de recerca de grau i postgrau i per a tesis doctorals: 

  • "Doblement oblidades. Les dones espanyoles i la seva col·laboració en l'esforç de guerra de les brigades internacionals" de Anna Sospreda Rodríguez, en la categoria de TFG
  • "Sua pecunia fecit: dedicantes femeninas de homenajes estatuarios en Tarraco" de Teresa Buey Utrilla, en la modalitat de TFM
  • "Masculinitats (In)habitables. Transaccions, gènere i patiment mental entre els adolescents i joves" de Xavier Cela Bertran, en la modalitata de Tesis.