saltar al contingut principal
Cercar
URV

Les teves decisions compten

Campanya d’Estalvi Energètic

L'objectiu bàsic ha de ser transformar el model energètic de la URV a llarg termini, i convertir-la en una entitat en què el consum d'energia es produeixi amb la màxima eficiència i el mínim impacte ambiental. Cal assolir aquesta fita amb la mínima alteració de l'activitat i mantenint la capacitat de la institució de complir les seves tres missions: docent, investigadora i de transferència a la societat.

Aquest objectiu està alineat amb d'altres de generals de la societat: la lluita contra el canvi climàtic i la reducció de la petjada de carboni de l'activitat. A més, té la finalitat d'aconseguir un desenvolupament sostenible per satisfer les necessitats actuals sense comprometre les de les generacions futures, i així agermanar l'equilibri entre creixement econòmic, cura del medi ambient i benestar social.

D’altra banda, el subministrament d'energia és una de les partides pressupostàries més importants de la URV. L'any 2022 hi ha prevista una despesa de 2,27 milions d'euros pel consum d'electricitat i gas. El preu de l'electricitat per a tot el 2022 es va tancar temps enrere, en un moment que el preu del megawatt hora estava al voltant de 42 € (cinc vegades inferior a l'actual). Aquesta contractació finalitzarà el 31 de desembre del 2022. Durant aquests propers mesos s'iniciarà el procés per contractar l'energia elèctrica que es pagarà el 2023 i anys successius. Es preveu que el preu que s'aconseguirà serà molt superior al que la URV i la resta d'universitats tenen actualment.

Gràcies a la gestió del CSUC, i tal com es va aconseguir en el passat, s'espera que la URV (i la resta d'universitats catalanes) obtinguin els millors preus pels tres subministraments possibles. Malgrat aquest esforç, el mercat, que està en una tendència alcista, farà que el 2023 els preus siguin molt superiors. Les previsions són que se'n multiplicarà el cost de dues a tres vegades.