saltar al contingut principal
Cercar
URV

Xavier Prats Monné

Data d'investidura:
8 de febrer de 2019
Padrí:
Francesc Xavier Grau
Àrea de coneixement:
Diplomàcia

Nascut a Tarragona, Xavier Prats va llicenciar-se en Sociologia per la Universidad Complutense de Madrid, i va fer la carrera de Cooperació de Desenvolupament del Centre Internacional des Hautes Études Méditerranéennes de París i la d'Estudis Europeus del College of Europe de Bruges, Bèlgica.

Xavier Prats ha treballat durant anys al cor de les institucions europees com a responsable polític dels àmbits educatiu i cultural, i, en una darrera etapa, de la salut pública. Ha contribuït, doncs, a la construcció europea en unes àrees amb gran transcendència per als ciutadans europeus, que han vist com les dones han assolit més drets dels que tenien en un món encara marcat per la desigualtat de gènere.

En la seva intervenció va fer un al·legat dels valors sobre els quals s'ha bastit el projecte d'integració europea i especialment sobre el poder transformador de l'educació. Basant-se en les fites que ha assolit Europa a nivell educatiu, va esbossar com serà l'educació del futur remarcant que serà més col·laborativa i interdisciplinària del que ho és ara.