saltar al contingut principal
Cercar
URV

Ramon Gomis i de Barbarà

Data d'investidura:
31 de març de 2017
Padrí:
Ramon Maria Miralles
Àrea de coneixement:
Medicina

El metge endocrinòleg Ramon Gomis de Barbarà va ser investit com a doctor honoris causa per la seva contribució al món de la investigació biomèdica en relació amb la malaltia diabètica, l'obesitat i la nutrició.

Ramon Gomis, que va néixer i passar la seva infància i joventut a Reus, va assegurar que aquest reconeixement és "molt especial" per la seva vinculació amb els professors de la Universitat i per la seva relació amb el territori. De fet, ha col·laborat amb la Universitat Rovira i Virgili com a científic i com a gestor de la ciència biomèdica.

Actualment, Gomis de Barbarà és catedràtic de medicina a la Universitat de Barcelona, director de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) des del 2004 i consultor sènior en Endocrinologia a l'Hospital Clínic de Barcelona. En el seu discurs, Gomis ha assegurat que va decidir especialitzar-se en el camp de l'endocrinologia perquè "la recerca científica biomèdica era, i és, l'única eina possible per donar-nos aquesta resposta que ens permeti avançar en la prevenció i la curació de les malalties".

El professor Ramon Maria Miralles, padrí del doctorand, en la seva intervenció va voler remarcar la seva activitat en la literatura i el teatre. Ha escrit vuit obres de teatre, algunes d'elles estrenades al Teatre Lliure i al Teatre Romea de Barcelona, i al Teatre Fortuny de Reus, entre d'altres. Les tres primeres obres estan ambientades al Camp de Tarragona, en estil de realisme crític. Ha escrit també prosa, viatges i biografies, com ho seria la biografia juvenil del poeta reusenc Gabriel Ferrater.

Currículum de Ramon Gomis i de Barbarà