saltar al contingut principal
Cercar
URV

Lourdes Beneria i Farré

Lourdes Beneria i Farré durant la seva investidura com a doctora honoris causa per la URV
Lourdes Beneria i Farré durant la seva investidura com a doctora honoris causa per la URV
Data d'investidura:
25 de novembre de 2022
Padrina:
Maria Llop Llop
Àrea de coneixement:
Economia

Lourdes Beneria i Farré, catedràtica emèrita de la Universitat Cornell i pionera en l'àmbit de l'economia feminista i laboral, ha estat investida doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili, apadrinada per Maria Llop i Llop, catedràtiva i directora del Departament d'Economia.

Lourdes Beneria, llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona i doctora en economia per la Universitat de Columbia (Estats Units), ha treballat i format part de comitès d'experts de diverses organitzacions internacionals, com l'Organització Internacional del Treball i el Fons de Desenvolupament de les Nacions Unides per a la Dona. Ha rebut, entre altres guardons, el Premi Alice Cook de Cornell University (2000); la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (2002); la Medalla al Treball President Macià de la Generalitat (2016) i la Creu de Sant Jordi (2018).

És experta en l'anàlisi i quantificació del treball no remunerat de les dones, l'economia de les cures i les relacions entre globalització, gènere i desenvolupament, que va denunciar els efectes de les polítiques d'ajust estructural en els països en vies de desenvolupament i que ha plantejat alternatives a la teoria econòmica ortodoxa perquè no ha tingut en compte el paper de les dones. Per això Beneria ha plantejat nous mètodes de recerca i quantificació d'aspectes fonamentals per a l'economia, com són el treball domèstic i les cures.

Discursos d’Investidura