saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra UNESCO d'Habitatge

La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili va ser creada pel Consell de Govern de la Universitat l'11 de juliol de 2013. És el resultat de la recerca i els projectes que sobre habitatge es venien fent des de l'àmbit jurídic des de l'any 1996 i que venen auspiciats pel Grup de Recerca d'Accés a l'Habitatge. Té com a objectiu establir crear una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d'habitatge des d'un punt de vista interdisciplinari i internacional. És la primera Càtedra UNESCO d'habitatge del món.

La crisis econòmica iniciada el 2007 ha posat en manifest la importància que l'habitatge té tant per a l'economia com per a les persones. L'habitatge és, de fet, l'únic bé que a la vegada és un actiu financer i un dret humà. Per això organitzem la nostra recerca en quatre pilars: l'habitatge com a dret humà, l'accés a l'habitatge, la gestió i l'organització de l'habitatge i l'habitatge com a actiu financer.
La nostra tasca ha merescut el premi ICREA Acadèmia 2016-2020.

L'impacte social de la línia de recerca en habitatge persegueix facilitar l'accés a l'habitatge de les famílies i evitar-ne la seva pèrdua. Les evidències fins al moment del seu impacte social són la contribució en l'elaboració de cinc lleis d'habitatge, impactant en 47 milions de persones.

Partners   

  UNESCO ' KAICIID