saltar al contingut principal
Cercar
URV

L'EMaS - Centre de Recerca en Enginyeria de Materials i micro/nanoSistemes

L'EMaS (Centre de Recerca en Enginyeria de Materials i micro/nanoSistemes) realitza la seva activitat en l’àmbit de la ciència i l’enginyeria de nous materials i de la seva nanoestructuració per tal d’utilitzar-los en el disseny i desenvolupament de micro i nanosistemes.

L’activitat de l’EMaS abraça disciplines de la física, la química i l’enginyeria amb l’objectiu d’innovar en l’obtenció en nous materials o modificar les propietats d’altres ja coneguts per tal de millorar-ne les seves prestacions, tant físiques com tecnològiques, pel desenvolupament de micro i nanodispositius.

Actuant sobre els materials i produint estructures o morfologies d’ordre nanomètric (1.000 nanòmetres equivalen a 1 micra i 1.000 micres són 1 mil·límetre) es poden modificar les propietats d’aquests i millorar-ne les seves prestacions. Aquest és l’objectiu de la nanociència i la nanotecnologia.

Els sis grups de recerca que integren l’estructura de l’EMaS són: Catàlisi Heterogènia (CATHETER), Experimentació, Computació i Modelització en Mecànica de Fluids i Turbulència (ECoMMFIT), Física i Cristal·lografia de Materials (FiCMA), Física i Cristal·lografia de Nanomaterials (FiCNA), Microsistemes i Nanotecnologies per l’Anàlisi Química (MiNoS) i Nanoelectronics and Photonic Systems (NePhoS). Entre tots sis cobreixen un ampli ventall d’àmbits científics i tecnològics, com per exemple els nous materials i nanomaterials, la catàlisi, l’òptica, la fotònica i els dispositius i sensors d’estat sòlid en l’escala micro i nanomètrica, que poden tenir incidència en els camps de la química sostenible, el medi ambient, la sanitat, l’energia i les comunicacions.

  • Direcció: professor Francesc Díaz
  • Campus Sescelades
  • Tfn. 977 558 444 Fax. 977 559 563