saltar al contingut principal
Cercar
URV
Experiències URV

Julio C. Ruiz Rodríguez

Graduat en Humanitats i Patrimoni, menció en Història i Patrimoni (Universidad de Castilla-La Mancha).

Màster universitari en Arqueologia Clàssica (URV).

Investigador predoctoral a l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica.

“De l’oferta existent a la península ibèrica, aquest màster em va semblar el més idoni per al que jo cercava, tenint a més en compte que és impartit per tres institucions de prestigi no només a Catalunya, sinó a tot l’àmbit nacional: la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica.”

Quina va ser la teva motivació principal apuntar-te al màster?

Des de sempre he sabut que volia fer el doctorat, i per això havia de fer abans un Màster especialitzat en Arqueologia Clàssica per a dedicar-me a l'estudi de la cultura romana. De l'oferta existent a la península ibèrica, aquest màster em va semblar el més idoni per al que jo cercava, tenint a més en compte que és impartit per tres institucions de prestigi no només a Catalunya, sinó a tot l'àmbit nacional.

Què és el que més t'ha agradat del programa?

M'ha agradat l'interès per desenvolupar reflexions sobre tota mena d'aspectes relacionats amb moltes disciplines de l'arqueologia. És destacable la varietat d'assignatures i la seva vessant pràctica. A nivell personal vaig aprendre molt sobre epigrafia i arqueometria, que és en el que més estic treballant des de llavors.

Quin impacte ha tingut o creus que pot tenir el màster en la teva carrera professional?

De moment aquest impacte ha estat molt positiu, ja que a l'actualitat estic fent la meva tesi doctoral en Arqueologia Clàssica a través de la URV i l'ICAC. Així mateix, el profit que he extret del màster s'ha reflectit en l'obtenció de dues beques per a realitzar el meu doctorat, havent tingut l'oportunitat fins i tot de decidir quina de les dues era la que tenia millors condicions, la que més em convenia.

Quin motius tens per recomanar el màster?

Com ja he dit, d'entre tots els màsters existents a la península, és el que em sembla més convenient almenys per al meu perfil. La durada (2 anys) permet fer un Treball Fi de Màster més productiu, donat que hi ha un quadrimestre reservat només per això. Es podria pensar que és més pràctic un màster d'un any, però en la meva opinió el treball final no podria aprofitar-se igual, i a més, tot i que es podria pensar en principi que es pot perdre un any en comparació amb altres màsters, i res d'això. Per exemple, en el meu cas, aquesta condició del màster em va permetre fer més contactes de cara a la tesi doctoral i des del primer curs ja estava enviant la meva primera publicació científica i assistint al meu primer congrés.