saltar al contingut principal
Cercar
URV
Experiències URV

Marisa Duarte Dias

Portugal

Graduada en Infermeria (Escola d’Infermeria d’Oporto).

Màster en Investigació en Ciències de la Infermeria (URV).

DUI a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

“El programa és molt complet, ja que abraça múltiples àmbits i proporciona les eines necessàries per a la formació de professionals especialitzats en la investigació. Actualment el mercat laboral demanda cada cop més treballadors qualificats, i per tant, poder especialitzar-se en una àrea concreta pot resultar un element diferenciador. En el meu cas, el màster m’ha permès reorientar la meva carrera professional i poder col·laborar en alguns projectes d’investigació en el context hospitalari.”

Quina va ser la teva motivació principal per apuntar-te al màster?

En realitat el principal motiu que em va portar a apuntar-me al màster va ser l'interès en actualitzar els meus coneixements i aprofundir en l'àmbit del sector de la investigació. Considero que aquest màster tenia els elements i continguts necessaris per complir aquest objectiu. Estava en un moment de la meva carrera professional en que necessitava un element diferenciador en el meu currículum vitae, i volia perfeccionar el meu desenvolupament professional en el context de les ciències de la investigació.

Què es el que més t'ha agradat del programa?

En general trobo que el programa del màster és molt complet. D'alguna manera és un programa que abraça múltiples àmbits, en el sentit de proporcionar les eines necessàries a la formació de professionals especialitzats en la investigació. Considero que la infermeria és una professió molt avantatjada en el sentit que com a professionals ens movem en un camp que per si mateix ens ofereix múltiples situacions, qüestions i bases per al desenvolupament de possibles estudis d'investigació.

El programa del màster està enfocat en perfeccionar el nostre desenvolupament professional, científic, tècnic i humanístic en l'àmbit de la investigació en infermeria.

Quin impacte ha tingut o creus que pot tenir el màster en la teva carrera professional?

Un impacte directe que ha tingut el màster en la meva carrera professional ha estat la possibilitat d'iniciar la meva vida laboral a nivell hospitalari. Col·laboro actualment en algun projecte d'investigació en context hospitalari i en presentacions en congressos. A nivell professional m'ha permès reorientar la meva carrera cap a altres nivells i altres àmbits, enriquint la meva preparació acadèmica.

Quins motius tens per recomanar el màster?

Actualment el mercat laboral demanda cada cop més treballadors qualificats, i per tant, considero que poder especialitzar-se en una àrea concreta pot resultar un element diferenciador a l'hora de presentar una candidatura a una oferta de treball.

La investigació sorgeix actualment com fonamental en el desenvolupament de coneixements bàsics en l'evidència, per la qual cosa es busca impulsar la realització d'estudis. Per això necessitem professionals que estiguin degudament preparats i motivats, per la qual cosa aquest màster pot resultar molt útil.

A més, el màster resulta adequat per a qualsevol persona que vulgui encaminar els seus estudis cap al doctorat.