saltar al contingut principal
Cercar
URV

Resultats - Zamora Marín, Fernando


Zamora Marín, Fernando

Tesis Doctorals Dirigides / Theses 
2016 2017 2018 2019 2020
Títol: Influencia de los compuestos fenólicos de la uva a la composición química y sensorial del vino tinto:;Estudi de les característiques químiques i aplicacions en vinificació dels tanins enològics.
Autor: Gombau Roigé, Jordi
Director: Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2020
País: N/D
Títol: OENOLOGICAL TANNINS: CHARACTERISTICS, PROPERTIES AND FUNCTIONALITIES. IMPACT ON WINE QUALITY
Autor: Vignault, Adeline
Director: Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2019
País: N/D
Títol: Estudio de los factores que influyen en las propiedades espumantes de los vinos espumosos (Cava); Influencia de la aplicación de nuevas herramientas biotecnológicas
Autor: Laura Medina
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Influencia de la especie botánica, del grado de tostado y del uso de las barricas de roble sobre los elagitaninos; Consecuencias enológicas y sensoriales
Autor: María Navarro Fernández
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; Influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo
Autor: Olga Pascual
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor) ; Zamora Marín, Fernando
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Estudio de los factores que influyen en las propiedades espumantes de los vinos espumosos (Cava); influencia de la aplicación de nuevas herramientas biotecnológicas
Autor: Laura Medina Trujjillo
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Fernando Zamora Marín
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Influencia de la especie botánica, del grado de tostado y del uso de las barricas de roble sobre los elagitaninos; consecuencias enológicas y sensoriales
Autor: María Asunción Navarro Fernández
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Fernando Zamora Marín (Director); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Isidro Hermosín Gutiérrez
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Títol: Contribución de las semillas y del raspón sobre la composición, color y calidad del vino tinto; influencia del sistema de vinificación y del tratamiento del racimo
Autor: Olga Pascual
Director: Canals Bosch, Juan Miguel (Autor O Coautor); Zamora Marín, Fernando (Autor O Coautor); Joan-Miquel Canals Bosch (Director); Fernando Zamora Marín
Universitat: N/D
Any: 2017
País: N/D
Publicacions en Revista / Papers 
2016 2017 2018 2019 2020
Títol: Influence of supplementing red wine with oak staves of various ellagitannin release potentials and different micro-oxygenation doses on wine colour and phenolic and volatile composition
Autors: Maria Navarro; Adela Mena Morales; Thomas Giordanengo; Sergio Gómez Alonso; Esteban García Romero; Francesca Fort; Joan Miquel Canals; Isidro Hermosín Gutiérrez; Fernando Zamora Marín
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Journal International Des Sciences De La Vigne Et Du Vin
País: N/D
Títol: Oenological tannins to prevent Botrytis cinerea damage in grapes and musts: Kinetics and electrophoresis characterization of laccase
Autors: Vignault A; Gombau J; Jourdes M; Moine V; Canals JM; Fermaud M; Roudet J; Zamora F; Teissedre PL
Any: 2020 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: Impact of enological tannins on laccase activity
Autors: Adeline Vignault, Olga Pascual, Michaël Jourdes, Virginie Moine, Marc Fermaud, Jean Roudet, Joan-Miquel Canals Bosch, Pierre-Louis Teissedre, Fernando Zamora Marín
Any: 2019 Clau: Article
Revista: JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
País: N/D
Títol: Molecular characterization of Vitis vinifera L. local cultivars from volcanic areas (Canary Islands and Madeira) using SSR markers
Autors: Gemma Marsal; Juan Jesús Méndez Siverio; Josep Maria Mateo Sanz; Sergi Ferrer Soler; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín; Francesca Fort Marsal
Any: 2019 Clau: Article
Revista: JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
País: N/D
Títol: Molecular characterization of Vitis vinifera L. local cultivars from volcanic areas (Canary Islands and Madeira) using SSR markers
Autors: Marsal, Gemma; Mendez, Juan Jesus; Mateo, Josep Maria; Ferrer, Sergi; Canals, Juan Miguel; Zamora, Fernando; Fort, Francesca
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Impact of Must Replacement and Hot Pre-Fermentative Maceration on the Color of Uruguayan Tannat Red Wines
Autors: Piccardo, Diego; Gonzalez-Neves, Gustavo; Favre, Guzman; Pascual, Olga; Miguel Canals, Joan; Zamora, Fernando
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Fermentation
País: N/D
Títol: Impact of enological tannins on laccase activity
Autors: Vignault A; Pascual O; Jourdes M; Moine V; Fermaud M; Roudet J; Canals JM; Teissedre PL; Zamora F
Any: 2019 Clau: Article
Revista: Oeno One
País: N/D
Títol: Polyphenolic Compounds, Antioxidant And Cardioprotective Effects of Pomace Extracts from Feteasca Neagra Cultivar
Autors: Balea S.S., Pârvu A.E., Pop N., Marín F.Z., Pârvu M.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Oxidative Medicine And Cellular Longevity
País: N/D
Títol: Study of the interaction of anthocyanins with phenolic aldehydes in a model wine solution.
Autors: Escott C, Morata A, Zamora F, Loira I, Del Fresno J, Suárez-Lepe J
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Acs Omega
País: N/D
Títol: Influence of the volatile substances released by oak barrels into a Cabernet Sauvignon red wine and a discolored Macabeo white wine on sensory appreciation by a trained panel
Autors: Navarro, M., Kontoudakis, N., Gómez-Alonso, S., García-Romero, E., Canals, J.M., Hermosín-Gutíerrez, I., Zamora, F. (
Any: 2018 Clau: Article
Revista: European Food Research And Technology
País: N/D
Títol: Chemical characterization, antioxidant properties and oxygen consumption rate of 36 commercial oenological tannins in a model wine solution
Autors: Vignault A., González-Centeno M.R., Pascual O., Gombau J., Jourdes M., Moine V., Iturmendi N., Canals J.M., Zamora F., Teissedre P.L.
Any: 2018 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: The effect of supplementation with three commercial inactive dry yeasts on the colour, phenolic compounds, polysaccharides and astringency of a model wine solution and red wine
Autors: Elena González Royo; Mireia Esteruelas; Nikolaos Kountoudakis; Francesca Fort Marsal; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Journal Of The Science Of Food And Agriculture
País: N/D
Títol: Innovaciones en enología
Autors: Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Ace: Revista De Enología
País: N/D
Títol: Innovacions en enologia
Autors: Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Ace: Revista D'enologia
País: N/D
Títol: The effect of supplementation with three commercial inactive dry yeasts on the color, phenolic compounds, polysaccharides and astringency of a model wine solution and red wine
Autors: González-Royo E, Esteruelas M, Kontoudakis N, Fort F, Canals JM, Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
País: N/D
Títol: The effect of supplementation with three commercial inactive dry yeasts on the colour, phenolic compounds, polysaccharides and astringency of a model wine solution and red wine
Autors: González-Royo E; Esteruelas M; Kontoudakis N; Fort F; Canals J; Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Journal Of The Science Of Food And Agriculture
País: N/D
Títol: Innovaciones en la estabilización tartárica del vino
Autors: Joan-Miquel Canals Bosch, Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Ace: Revista De Enología
País: N/D
Títol: Levaduras secas inactivadas en el tiraje de vinos espumosos
Autors: Laura Medina Trujjillo; Elena González Royo; Nathalie Sieczkowski; José María Heras Manso; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: LA SEMANA VITIVINÍCOLA
País: N/D
Títol: Levaduras secas inactivadas en el tiraje de vinos espumosos
Autors: Laura Medina Trujjillo; Elena González Royo; Nathalie Sieczkowski; José María Heras Manso; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: La Semana Vitivinícola
País: N/D
Títol: Physicochemical Characterization of the Foam of White and Rosé Base Wines for Sparkling Wine Production (AOC Cava)
Autors: Laura Medina Trujjillo; Pau Matias Guiu; Francisco López Bonillo; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2017 Clau: Article
Revista: American Journal Of Enology And Viticulture
País: N/D
Títol: Local cultivars of Vitis vinifera L. in Spanish Islands: Balearic Archipelago
Autors: Marsal G., Bota J., Martorell A., Canals J.M., Zamora F., Fort F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: SCIENTIA HORTICULTURAE
País: N/D
Títol: Local cultivars of Vitis vinifera L. in Spanish islands: Balearic Archipelago
Autors: Marsal G; Bota J; Martorell A; Canals JM; Zamora F; Fort F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Med Image Comput Comput Assist Interv
País: N/D
Títol: Effect of sequential inoculation (Torulaspora delbrueckii/Saccharomyces cerevisiae) in the first fermentation on the foaming properties of sparkling wine
Autors: Medina-Trujillo L., González-Royo E., Sieczkowski N., Heras J., Canals J., Zamora F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
País: N/D
Títol: Physicochemical Characterization of the Foam of White and Rose Base Wines for Sparkling Wine Production (AOC Cava)
Autors: Medina-Trujillo L., Matias-Guiu P., López-Bonillo F., Canals J., Zamora F.
Any: 2017 Clau: Article
Revista: AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE
País: N/D
Títol: Effect of sequential inoculation (Torulaspora delbrueckii/Saccharomyces cerevisiae) in the first fermentation on the foaming properties of sparkling wine
Autors: Medina-Trujillo L; González-Royo E; Sieczkowski N; Heras J; Canals J; Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: European Food Research And Technology
País: N/D
Títol: Comparative Polyphenolic Content of Grape Pomace Flours from 'Fetească neagră' and 'Italian Riesling' Cultivars
Autors: Muncaciu, Maria L.; Zamora Marin, Fernando; Pop, Nastasia; Babes, Anca C.;
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca
País: N/D
Títol: Improved method for the extraction and chromatographic analysis on fused-core columns of occurring ellagitannins in oak-aged wine
Autors: Navarro M, Kontoudakis N, Canals JM, García-Romero E, Gómez-Alonso S, Zamora F, Hermosín-Gutiérrez I
Any: 2017 Clau: Article
Revista: FOOD CHEMISTRY
País: N/D
Títol: Improved method for the extraction and chromatographic analysis on a fused-core column of ellagitannins found in oak-aged wine
Autors: Navarro M; Kontoudakis N; Canals J; García-Romero E; Gómez-Alonso S; Zamora F; Hermosín-Gutiérrez I
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: Oxygen consumption rates by different oenological tannins in a model wine solution
Autors: Pascual O, Vignault A, Gombau J, Navarro M, Gómez-Alonso S, García-Romero E, Canals JM, Hermosín-Gutíerrez I, Teissedre PL, Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: FOOD CHEMISTRY
País: N/D
Títol: Oxygen consumption rates by different oenological tannins in a model wine solution
Autors: Pascual O; Vignault A; Gombau J; Navarro M; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Canals JM; Hermosín-Gutíerrez I; Teissedre PL; Zamora F
Any: 2017 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: SSR Analysis of 338 Accessions Planted in Penedès (Spain) Reveals 28 Unreported Molecular Profiles of Vitis vinifera L.
Autors: Gemma Marsal; Josep Maria Mateo Sanz; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín; Francesca Fort Marsal
Any: 2016 Clau: Article
Revista: American Journal Of Enology And Viticulture
País: N/D
Títol: Influence of the botanical origin, toast level and ellagitannin content on the oxygen consumption by oak chips in a model wine solution
Autors: Maria Navarro; Nikolaos Kountoudakis; Thomas Giordanengo; Sergio Gómez Alonso; Esteban García Romero; Francesca Fort Marsal; Joan-Miquel Canals Bosch; Isidro Hermosín Gutiérrez; Fernando Zamora Marín
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Wine And Viticulture Journal
País: N/D
Títol: Estrategias no microbiológicas para reducir el grado alcohólico de los vinos
Autors: Mariona Gil, Nikolaos Kountoudakis, Joan-Miquel Canals Bosch, Fernando Zamora Marín
Any: 2016 Clau: Article
Revista: LA SEMANA VITIVINÍCOLA
País: N/D
Títol: Estrategias no microbiológicas para reducir el grado alcohólico de los vinos
Autors: Mariona Gil; Nikolaos Kountoudakis; Joan-Miquel Canals Bosch; Fernando Zamora Marín
Any: 2016 Clau: Article
Revista: La Semana Vitivinícola
País: N/D
Títol: SSR Analysis of 338 Accessions Planted in Penedes (Spain) Reveals 28 Unreported Molecular Profiles of Vitis vinifera L.
Autors: Marsal G., Mateo-Sanz J., Canals J., Zamora F., Fort F.
Any: 2016 Clau: Article
Revista: AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE
País: N/D
Títol: Contribution of yeast and base wine supplementation to sparkling wine composition
Autors: Martí-Raga M, Martín V, Gil M, Sancho M, Zamora F, Mas A, Beltran G
Any: 2016 Clau: Article
Revista: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
País: N/D
Títol: Contribution of yeast and base wine supplementation to sparkling wine composition
Autors: Martí-Raga M; Martín V; Gil M; Sancho M; Zamora F; Mas A; Beltran G
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Journal Of The Science Of Food And Agriculture
País: N/D
Títol: Oxygen consumption by oak chips in a model wine solution; Influence of the botanical origin, toast level and ellagitannin content
Autors: Navarro M, Kontoudakis N, Giordanengo T, Gómez-Alonso S, García-Romero E, Fort F, Canals JM, Hermosín-Gutíerrez I, Zamora F
Any: 2016 Clau: Article
Revista: FOOD CHEMISTRY
País: N/D
Títol: Influence of the botanical origin and toasting level on the ellagitannin content of wines aged in new and used oak barrels
Autors: Navarro M, Kontoudakis N, Gómez-Alonso S, García-Romero E, Canals JM, Hermosín-Gutíerrez I, Zamora F
Any: 2016 Clau: Article
Revista: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
País: N/D
Títol: Oxygen consumption by oak chips in a model wine solution; Influence of the botanical origin, toast level and ellagitannin content
Autors: Navarro M; Kontoudakis N; Giordanengo T; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Fort F; Canals J; Hermosín-Gutíerrez I; Zamora F
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Food Chemistry
País: N/D
Títol: Influence of the botanical origin and toasting level on the ellagitannin content of wines aged in new and used oak barrels
Autors: Navarro M; Kontoudakis N; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Canals J; Hermosín-Gutíerrez I; Zamora F
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Food Research International
País: N/D
Títol: Influence of grape maturity and prefermentative cluster treatment of the Grenache cultivar on wine composition and quality
Autors: Olga Pascual; Jeanette Ortiz; Maruxa Roel; Nikolaos Kountoudakis; Mariona Gil; Sergio Gómez Alonso; Esteban García Romero; Joan-Miquel Canals Bosch; Isidro Hermosín Gutiérrez; Fernando Zamora Marín
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Journal International Des Sciences De La Vigne Et Du Vin
País: N/D
Títol: Influence of grape seeds and stems on wine composition and astringency
Autors: Pascual O, González-Royo E, Gil M, Gómez-Alonso S, García-Romero E, Canals JM, Hermosín-Gutíerrez I, Zamora F
Any: 2016 Clau: Article
Revista: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
País: N/D
Títol: Influence of grape maturity and prefermentative cluster treatment of the Grenache cultivar on wine composition and quality
Autors: Pascual O., Ortiz J., Roel M., Kontoudakis N., Gil M., Gómez-Alonso S., García-Romero E., Canals J., Hermosín-Gutíerrez I., Zamora F.
Any: 2016 Clau: Article
Revista: JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN
País: N/D
Títol: Influence of Grape Seeds and Stems on Wine Composition and Astringency
Autors: Pascual O; González-Royo E; Gil M; Gómez-Alonso S; García-Romero E; Canals J; Hermosín-Gutíerrez I; Zamora F
Any: 2016 Clau: Article
Revista: Journal Of Agricultural And Food Chemistry
País: N/D
Llibres / Books 
2016 2017 2018 2019 2020
Capítols de Llibre / Book chapters 
2016 2017 2018 2019 2020
Altres Documents / Other documents 
2016 2017 2018 2019 2020
Patents Sol.licitades / Patents 
2016 2017 2018 2019 2020
Congressos / Conferences 
2016 2017 2018 2019 2020