saltar al contingut principal
Cercar
URV

Orfeó URV

L'Orfeó de la URV es va crear durant el curs 2006-07 per Montserrat Rios, dins l'Aula de Música de la URV, amb l'objectiu de donar resposta a moltes persones que manifestaven el seu interès per cantar a la coral de la URV.

Per raons de nivell musical, vocal i també de grandària del grup, es va optar per la creació d'aquest nou grup coral.

Durant aquests anys, l'activitat musical de l'Orfeó de la URV no s'ha limitat a l'àmbit universitari de la pròpia URV, sinó que ha participat en diferents projectes musicals de caràcter interuniversitari, en festivals internacionals o en d'altres activitats organitzades per associacions o entitats, que han permès que l'Orfeó de la URV hagi cantat a l'auditori del Camp de Mart de Tarragona, a l'Auditori de la Diputació de Tarragona, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, al Palau de la Música i al Palau de les Institucions Italianes de Tànger.

El seu repertori inclou obres de diferents èpoques i estils, passant per la cançó popular d'arreu del món, estàndards i musicals. El curs 2017-18 participarà, amb d'altres cors de la ciutat de Tarragona, a l'espectacle "Queen in concert" que es farà al Teatre Tarragona.

L'abril de 2018, l'Orfeó de la URV ha actuat al Festival Internacional de Cant Coral Nagham de Tànger, al Marroc, en la seva primera sortida fora de l'Estat espanyol, compartint escenaris amb set corals d'Europa i Àfrica.

L'Orfeó de la URV ha cantat amb orquestres reconegudes com l'Orquestra Camera Musicae, així com també amb les orquestres universitàries de la URV, UB i la UAB. Ha col·laborat amb altres formacions corals universitàries com la Coral de la URV, el Cor de la UAB i la Coral de Farmàcia de la UB. Fora de l'àmbit universitari, ha participat amb d'altres corals tarragonines al musical participatiu "El Musical: Grans Èxits", organitzat per l'Obra Social de la Caixa i per Stage Entertainment España, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, en el marc del Festival d'Estiu de Tarragona.

L'Orfeó de la URV acull alumnes, professors, personal d'administració i serveis, alumni i també gent de fora de l'àmbit universitari que volen gaudir d'aquesta magnífica activitat, i per ell han passat directors com Monserrat Rios, la seva creadora, i Tomàs Grau. Actualment, des del curs 2014-15, la seva directora és Núria Giménez.

Els estudiant de grau de la URV que hi participen poden obtenir 1 crèdit per cada curs, dins l'assignatura optativa Activitats Universitàries Reconegudes, que se supera pel reconeixement d'activitats. (Consulta els crèdits d'aquesta assignatura als diferents plans d'estudis)

Els assajos són els dimarts de 20.30 a 22.15 h, a l'Aula Magna del campus Catalunya de la URV.

L'Orfeó de la URV és membre de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) des del curs 2016-17.

Si vols seguir la nostra activitat, ens trobaràs aquí.

  • Directora: Núria Giménez Alario
  • CAMPUS CATALUNYA, Avinguda Catalunya, 35  43002 Tarragona
  • 977 977297600