saltar al contingut principal
Cercar
URV

Orfeó URV

L'Orfeó de la URV forma part de l’Aula de Música de la URV. Es va crear el curs 2006-07 per donar resposta al creixent interès de la comunitat universitària en formar part de la Coral URV. Així doncs, es va optar per crear l’Orfeó URV com el segon grup coral de la Universitat que, amb el temps, s’ha consolidat i ha desenvolupat una identitat pròpia i diferenciada de la Coral, enriquint l'Aula de Música de la URV.

Durant aquests setze anys, l'activitat musical de l'Orfeó de la URV no s'ha limitat a l'àmbit universitari de la mateixa URV, sinó que ha participat en altres projectes musicals de caràcter interuniversitari, com festivals internacionals i nacionals i en altres activitats organitzades per associacions o entitats. Això ha permès que l'Orfeó de la URV hagi actuat, entre altres escenaris, a l'Auditori del Camp de Mart de Tarragona, a l'Auditori de la Diputació de Tarragona, al Teatre Tarragona, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, al Palau de la Música i al Palau de les Institucions Italianes de Tànger.

L'Orfeó de la URV està format per membres de la comunitat universitària (alumnat, professorat, personal d'administració i serveis), alumni i també gent externa a l'àmbit universitari que volen gaudir del cant. Ha estat dirigit per Monserrat Rios, creadora de l'agrupació, i Tomàs Grau fins que al curs 2014-15, la Núria Giménez va assumir-ne la direcció.

L'Orfeó és membre de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) des del curs 2016-17.

l'Orfeó URV a l'església de Natzaret, Tarragona Fotografia de Pep Alcañiz

El repertori de l'Orfeó URV inclou obres de diferents èpoques i estils, passant per la cançó popular d'arreu del món, estàndards i musicals. 

 

Actuacions destacades:

Col·laboracions:

L'Orfeó de la URV ha cantat amb orquestres reconegudes com l'Orquestra Camera Musicae, i amb les orquestres universitàries de la URV, UB i la UAB. Ha col·laborat amb altres formacions corals universitàries com la Coral de la URV, el Cor de la UAB i la Coral de Farmàcia de la UB. Fora de l'àmbit universitari, ha participat amb altres corals tarragonines al musical participatiu El musical: grans èxits, organitzat per l'Obra Social de la Caixa i per Stage Entertainment España, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, en el marc del Festival d'Estiu de Tarragona.

Et pot interessar...

  • Reconeixement de crèdits

    Els estudiants de grau que participen activament a l’Orfeó URV poden obtenir 1 crèdit per cada curs, dins de l’assignatura Activitats Universitàries Reconegudes, que se supera amb el reconeixement de crèdits.