saltar al contingut principal
Cercar
URV

Voluntariat Tecnològic


La tecnologia digital s’ha integrat en la rutina diària i facilita la vida professional i personal a milions de persones. Als països subdesenvolupats, en canvi, els ordinadors són un luxe inaccessible per a la gran majoria. Aquesta exclusió tecnològica posa moltes traves al desenvolupament i la qualitat de vida, i obre cada dia més l’escletxa de la diferència entre les societats riques i les cada cop més empobrides. 

A URV Solidària creiem fermament que la falta de recursos no pot condicionar l’accés a la tecnologia digital. Per això, gestionem el projecte SustainComp, que posa portàtils en desús a diposició de persones necessitades. 


Projecte SustainComp

Mitjançant el projecte SustainComp (la nostra col·laboració amb la Plataforma Labdoo) recollim maquinari informàtic en desús i el posem novament en funcionament. D’aquesta manera el poden tornar a fer servir col·lectius i persones que no disposen de la tecnologia oportuna per desenvolupar tasques educatives, consultes sanitàries, o accés a diferents portals útils per les necessitats del dia a dia.

Tens dues maneres de col·laborar amb el projecte: 

  • Com a donant. Si t’has canviat el portàtil però el vell encara pot funcionar… porta-ns-el. Eliminarem tot rastre d’activitat, el tornarem als valors de fàbrica i instal·larem nou programari perquè tingui una segona vida.
  • Com a voluntari. Si tens nocions d’informàtica pots col·laborar en la feina de posada a punt dels ordinadors. Rebràs formació sobre voluntariat i sobre l’acció concreta… i pots convalidar fins a tres crèdits ECTS. 

D'aquesta manera, amb el projecte SustainComp assolim les següents fites aliniades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible previstos a l'agenda 2030 de les Nacions Unides:

  • Aportar tecnologia educativa. Contribuïm perquè l'estudiantat per la manca de possibilitats tecnològiques educatives arreu del món no es quedi enrera.
  • Reduir la bretxa digital. Apropem els col·lectius vulnerabilitzats a la tecnologia digital que no tenen a l'abast.
  • Reutilitzar maquinari informàtic en desús. Reutilitzem equips en desús per reduir la compra innecessària d'equips nous. Això permet regular el consum i la producció amb criteris de sostenibilitat.
  • Dur a terme una activitat col·laborativa i sostenible. El projecte contempla el model de cost zero. D'una banda, amb la xarxa de voluntariat i, de l'altra, mitjançant la no-generació d'emissions i sense despesa energètica afegida, aprofitant la xarxa de viatges preestablerta.
  • Generar dinàmiques de sensibilització i voluntariat. Aquest projecte es basa en accions orientades a la formació, la sensibilització, la incidència i el voluntariat, tant de la comunitat universitària com de la societat de l'entorn, al voltant de tots els valors que representa.

Indicacions sobre el material a donar