saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vicerectora de Recerca

Marina Galià Clua

El Vicerectorat de Recerca coordina el seguiment del Pla estratègic de recerca, els programes i els ajuts de recerca, els serveis científics i tècnics i les infraestructures de recerca, i també la relació amb els centres de recerca (CERCA) i amb els propis.

Currículum

Vaig néixer a Tortosa el 1964 i vaig créixer a Corbera d'Ebre. Vaig començar la formació acadèmica a la Facultat de Química de Tarragona, on em vaig llicenciar en Ciències Químiques (1987) i vaig defensar la tesi doctoral (1992); després vaig fer una estada postdoctoral a la Universitat Cornell (Estats Units) (1993). Em vaig incorporar com a professora ajudant (1989) a la Divisió VII de la Universitat de Barcelona. Posteriorment, vaig passar a ser professora titular interina (1992) i professora titular de la URV (1995). Des del 2010 ocupo una plaça de catedràtica d'universitat de l'àrea de Química Orgànica.

La meva recerca s'inscriu en el camp dels polímers i ha donat lloc a més de 150 publicacions en revistes internacionals indexades (h = 46), i també al registre de diverses patents, una de les quals en explotació. He dirigit quinze tesis doctorals i he participat com a investigadora principal en projectes de recerca competitius finançats per institucions públiques i en convenis i contractes amb empreses.

També coordino el grup de recerca consolidat en Polímers Sostenibles, que té com a objectiu principal obtenir materials polimèrics reciclables o reutilitzables a partir de matèries d'origen renovable, com els olis vegetals o els residus forestals, emprant processos no agressius des del punt de vista mediambiental.

He impartit docència en assignatures troncals i optatives de grau i de màster a la Facultat de Química, a la Facultat d'Enologia i a l'ETSEQ, i he participat en diversos projectes d'innovació docent. En l'àmbit de la gestió, he estat coordinadora de pràctiques en empreses de la Facultat de Química (2000-03), secretària de la Facultat de Química (1993-98), secretària del Departament de Química Analítica i Química Orgànica (2003-07 i 2014-17) i directora d'aquest mateix departament (2007-11).