saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vicerectora de Recerca

Marina Galià Clua

El vicerectorat de Recerca coordina el seguiment del pla estratègic de recerca, els programes i els ajuts de recerca, els serveis científics i tècnics i les infraestructures de recerca, i la relació amb els centres de recerca CERCA i propis.

Currículum

Vaig néixer a Tortosa l'any 1964 i vaig créixer a Corbera d'Ebre. Vaig començar la meva formació acadèmica a la Facultat de Química de Tarragona, on em vaig llicenciar en Ciències Químiques (1987) i vaig defensar la tesi doctoral (1992); després vaig fer una estada postdoctoral a la Cornell University (Estats Units) (1993). Em vaig incorporar com a professora ajudant (1989) a la Divisió VII de la Universitat de Barcelona. Posteriorment, vaig passar a ser professora titular interina (1992) i professora titular de la URV (1995). Des del 2010 ocupo una plaça de catedràtica d'universitat de l'àrea de Química Orgànica.

La meva recerca s'inscriu en el camp dels polímers i ha donat lloc a més de 150 publicacions en revistes internacionals indexades (h = 46), com també al registre de diverses patents, una d'elles en explotació. He dirigit 15 tesis doctorals i he participat com a investigadora principal en projectes de recerca competitius finançats per institucions publiques i en convenis i contractes amb empreses.

Actualment coordino el grup de recerca consolidat en Polímers Sostenibles, que té com a objectiu principal l'obtenció de materials polimèrics reciclables o reutilitzables a partir de matèries d'origen renovable, com els olis vegetals o els residus forestals, tot emprant processos no agressius des del punt de vista mediambiental.

He impartit docència en assignatures troncals i optatives de grau i de màster a la Facultat de Química, a la Facultat d'Enologia i a l'ETSEQ, i he participat en diversos projectes d'innovació docent. En l'àmbit de la gestió, he estat coordinadora de pràctiques en empreses de la Facultat de Química (2000-03), secretària de la Facultat de Química (1993-98), secretària del Departament de Química Analítica i Química Orgànica (2003-07 i 2014-17) i directora d'aquest mateix Departament (2007-11).