saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vicerectora de Doctorat i CRAI

Carmen Gómez Buendia

El Vicerectorat de Doctorat i CRAI coordina el doctorat de la URV d'acord amb el Pla estratègic de recerca i impulsa les polítiques de suport a l'aprenentatge, la docència, la recerca i la transferència de coneixement a la societat del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació.

Currículum

Nascuda a Tarragona l'any 1982. Em vaig llicenciar en Dret a la URV el 2004 i he estat investigadora predoctoral, ajudant, lectora, agregada interina i actualment agregada des de 2019 a l'Àrea de Dret Romà del Departament de Dret Privat, Processal i Financer.

He dut a terme la meva activitat docent als ensenyaments de l'àmbit del dret, en la llicenciatura, el grau i el màster. També he impartit docència als ensenyaments d'Història de l'Art i al màster en Arqueologia Clàssica, on m'he ocupat d'assignatures de protecció del patrimoni cultural i institucions jurídiques romanes. Formo part del Grup d'Innovació Docent de la Facultat de Ciències Jurídiques des que em vaig incorporar a la URV i he participat en la majoria de les comissions per a la millora de la qualitat docent de l'FCJ.

He coordinat el màster en Dret de l'Empresa i la Contractació (2015-22), que va obtenir el segell d'excel·lència l'any 2021. També he format part de la Comissió de Doctorat del Programa de Doctorat en Dret, de la Comissió de Qualitat de l'FCJ i de la Comissió d'Usuaris del CRAI.

Les meves línies de recerca s'han centrat en el procés civil romà i l'anàlisi dels fonaments i evolució d'institucions juridicoprivades en la tradició jurídica europea. He fet estades de recerca internacionals predoctorals i postdoctorals a la Universitat de Pavia (2006), a l'Institut Leopold Wenger d'Història Jurídica de Munic (2007, 2008, 2009), a la Universitat d'Oxford (2015) i a la Universitat Federico II de Nàpols (2016). He format part d'onze projectes de recerca finançats i he estat investigadora principal dels dos últims del Plan nacional. He publicat en revistes i editorials de prestigi i la meva tasca investigadora ha estat valorada positivament per l'AQU. Soc membre del Housing Research Group des de l'any 2017 i formo part de la Societat International Fernand de Visscher per a la Història dels Drets de l'Antiguitat des de l'any 2007.