saltar al contingut principal
Cercar
URV

Director Campus Terres de l'Ebre

Xavier Farré Albendea

El director té com a objectius principals la coordinació de les activitats del campus Terres de l'Ebre, les relacions amb els centres i departaments implicats i amb les institucions. També s'ocupa de les relacions amb institucions i la projecció al seu entorn.

Currículum

Soc llicenciat en Física (especialitat Física Fonamental) i en Econòmiques i Empresarials (especialitat Actuarial i Financera) per la Universitat de Barcelona i em vaig doctorar en Economia a la URV. Vaig ser el primer doctorand que va defensar la tesi al Campus Terres de l'Ebre (2011). 

L'any 2002 em van nomenar director de l'Escola Universitària Doctor Manyà, a Tortosa, aleshores adscrita a la URV amb els estudis de Ciències Empresarials; posteriorment va esdevenir Centre Universitari Doctor Manyà, tot incorporant la diplomatura en Turisme. Des de la seva integració a la URV (2005) fins el 2021, he estat sotsdirector del Campus Terres de l'Ebre. Actualment ocupo la sotsdirecció de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV. 

Com a professor del Departament d'Economia, he impartit pràcticament totes les assignatures obligatòries del grau en Administració i Direcció d'Empreses de les àrees de Fonaments d'Anàlisi Econòmic i d'Economia Aplicada. Així mateix, he participat en l'organització, des del 2002, de la Trobada d'Economia de les Terres de l'Ebre. També vaig iniciar i consolidar el Fòrum d'Ocupació, amb la complicitat d'institucions i empreses del territori, amb les quals s'han teixit forts lligams que han permès articular projectes de gran impacte. 

Formo part del Grup de Recerca d'Indústria i Territori (GRIT). Les meves àrees d'investigació i transferència es centren en l'impacte econòmic del turisme i el desenvolupament territorial, fent incís en l'element demogràfic. Com a resultat d'aquesta activitat he redactat múltiples plans estratègics, estudis i informes vinculats a esdeveniments, municipis i comarques del territori. 

Després de gairebé dues dècades treballant en la gestió del Campus Terres de l'Ebre, em trobo capacitat i molt il·lusionat per a afrontar nous reptes en tots els seus àmbits i perspectives (professorat, estudiants, PAS, relacions institucionals...). Per tirar endavant aquest projecte compto amb les complicitats necessàries i amb el suport d'un gran equip, encapçalat per un candidat a rector ebrenc.