saltar al contingut principal
Cercar
URV

Director Campus Terres de l'Ebre

Xavier Farré Albendea

El director té com a objectius principals la coordinació de les activitats del Campus Terres de l'Ebre, les relacions amb els centres i departaments implicats i amb les institucions. També s'ocupa de les relacions amb institucions i la projecció al seu entorn.

Currículum

Vaig néixer a Barcelona l'any 1962. Soc llicenciat en Física (especialitat Física Fonamental) i en Econòmiques i Empresarials (especialitat Actuarial i Financera) per la Universitat de Barcelona i em vaig doctorar en Economia a la URV. Vaig ser el primer doctorand que va defensar la tesi al Campus Terres de l'Ebre (2011).

L'any 2002 em van nomenar director de l'Escola Universitària Doctor Manyà de Tortosa, aleshores adscrita a la URV amb els estudis de Ciències Empresarials; posteriorment va esdevenir Centre Universitari Doctor Manyà, i s'hi va incorporar la diplomatura en Turisme. Des que es va integrar a la URV (2005) fins al 2021, he estat sotsdirector del Campus Terres de l'Ebre. També ocupo la sotsdirecció de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV.

Com a professor del Departament d'Economia, he impartit pràcticament totes les assignatures obligatòries del grau en Administració i Direcció d'Empreses de les àrees de Fonaments d'Anàlisi Econòmica i d'Economia Aplicada. Així mateix, des del 2002 he participat en l'organització de la Trobada d'Economia de les Terres de l'Ebre. També vaig iniciar i consolidar el Fòrum d'Ocupació, amb la complicitat d'institucions i empreses del territori, amb les quals s'han teixit forts lligams que han permès articular projectes de gran impacte.

Formo part del Grup de Recerca d'Indústria i Territori (GRIT). Les meves àrees d'investigació i transferència se centren en l'impacte econòmic del turisme i el desenvolupament territorial, fent incís en l'element demogràfic. Com a resultat d'aquesta activitat, he redactat diversos plans estratègics, estudis i informes vinculats a esdeveniments, municipis i comarques del territori.