saltar al contingut principal
Cercar
URV

Comissionat de Xarxes Internacionals

Joan Miquel Canals Bosch

El comissionat de Xarxes Internacionals promou polítiques i estratègies d'internacionalització, la mobilitat d'estudiants, PDI i PAS, i la promoció de la internacionalització tant de la docència com de la recerca. Totes aquestes accions responen a l'estratègia de situar la URV en un bon lloc pel que fa a les relacions i missions internacionals, la participació en esdeveniments mundials i la captació d'estudiants. Depèn d'aquest comissionat el Centre Internacional (International Center) de la URV.

Currículum

Vaig estudiar Química a la setena divisió de la UB i em vaig doctorar al Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Treballo com a docent a la URV des del 1994, soc professor titular de Nutrició i Bromatologia des del 2008. He impartit assignatures al grau d'enologia, als màsters de Bebidas Fermentadas i Wintour, a la Facultat d'Enologia.

He estat responsable de màster de Bebidas Fermentadas (21-22), degà de la Facultat d'Enologia (2013-21), responsable del grau en enologia (2012-13), Director Científic de VITEC (2007-2011) i Director Tècnic del Celler i Camps Experimentals Mas dels Frares en diferents períodes entre 1997-2007. Soc representant de la URV a la xarxa OENOVITI INTERNATIONAL i a la Plataforma Tecnológica del Vino. Membre del Col·legi Professional d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya com a vicepresident i n'he estat president del 2018 al 2022. També ostento la vicepresidència de l'associació Grupos de Investigación en Enologia (GIENOL). Col·laboro amb el sector vitivinícola del territori, tan amb la DOQ Priorat com amb la DO Cava.

Soc membre del grup de recerca Tecnenol. Coautor de més de 60 publicacions en revistes internacionals indexades, (índex h = 28). Investigador principal del Plan Nacional, de projectes CDTI, i també coordinador de projectes Erasmus+. He fet estades post-doctorals a INRA Montpellier, a l'Australian Wine Research Insitute i a la Universidad de Chile. He codirigit 11 tesis, dues amb menció internacional.