saltar al contingut principal
Cercar
URV

Comissionat de Xarxes Internacionals

Joan Miquel Canals Bosch

El Comissionat de Xarxes Internacionals promou polítiques i estratègies d'internacionalització, la mobilitat d'estudiants, PDI i PAS, i la internacionalització tant de la docència com de la recerca. Totes aquestes accions responen a l'estratègia de situar la URV en un bon lloc pel que fa a les relacions i missions internacionals, la participació en esdeveniments mundials i la captació d'estudiants. Depèn d'aquest comissionat el Centre Internacional de la URV.

Currículum

Vaig néixer al Pla del Penedès el 1964. Vaig estudiar Química a la Divisió VII de la UB i em vaig doctorar al Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Treballo com a docent a la URV des del 1994 i soc professor titular de Nutrició i Bromatologia des del 2008. He impartit assignatures al grau en Enologia i als màsters en Begudes Fermentades i Wintour, a la Facultat d'Enologia.

He estat responsable de màster en Begudes Fermentades (2021-22), degà de la Facultat d'Enologia (2013-21), responsable del grau en Enologia (2012-13), director científic de VITEC (2007-11) i director tècnic del Celler i Camps Experimentals Mas dels Frares en diferents períodes entre el 1997 i el 2007. Soc representant de la URV a la xarxa OENOVITI INTERNATIONAL i a la Plataforma Tecnològica del Vi. Membre del Col·legi Professional d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, del qual he estat vicepresident i president del 2018 al 2022. També presideixo l'associació Grups d'Investigació en Enologia (GIENOL). Col·laboro amb el sector vitivinícola del territori, tant amb la DOQ Priorat com amb la DO Cava.

Soc membre del grup de recerca Tecnenol. Soc coautor de més de seixanta publicacions en revistes internacionals indexades (índex h = 28). Investigador principal del Plan nacional, de projectes CDTI, i també coordinador de projectes Erasmus+. He fet estades postdoctorals a INRA Montpeller, a l'Institut Australià de Recerca del Vi i a la Universitat de Xile. He codirigit onze tesis, dues amb menció internacional.