saltar al contingut principal
Cercar
URV

Comissionat per a l’Optimització de Processos

Sílvia De la Flor López

Currículum

Vaig néixer a Madrid el 1970. Soc una apassionada de les muntanyes i del Pirineu, on m'agrada perdre'm amb la meva família. Soc enginyera de vocació. Vaig estudiar Enginyeria Industrial, especialització en mecànica, a la UPC, on també vaig cursar el doctorat en Enginyeria Industrial.

L'any 1994 em vaig incorporar al Departament d'Enginyeria Mecànica de la URV, on soc professora titular d'universitat especialitzada en mecànica estructural. La meva docència està centrada al grau en Enginyeria Mecànica i al màster en Enginyeria Industrial.

Tinc molt d'interès pels mètodes d'innovació docent i pel foment de la igualtat de gènere amb finalitats educatives, especialment a les enginyeries. M'agrada transmetre la meva passió per l'enginyeria als joves i, especialment, a les dones. Aquest compromís m'ha dut a formar part d'una desena de projectes d'innovació docent, com també a publicar articles indexats i a participar en congressos internacionals en aquest àmbit. L'any 2005 vaig rebre la distinció Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària.

Desenvolupo la meva recerca al grup Functional and Smart Materials (FUNCMAT), focalitzada en la caracterització, optimització i modelització de materials intel·ligents o funcionals, sobre els quals he publicat més de 75 articles indexats i he codirigit cinc tesis doctorals. A més, he estat investigadora principal de diversos projectes del Plan Nacional.

La meva inquietud per col·laborar activament als processos de gestió de la URV m'ha permès exercir, des del 1998, diversos càrrecs de gestió. Des del 2019 soc directora del Departament d'Enginyeria Mecànica, del qual abans he estat secretària (2004-19). També he estat secretària de la Facultat d'Enologia (1998-2001).

Com a vocal electa de la Junta del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya a la demarcació de Tarragona, també estic molt involucrada en la relació entre la Universitat i l'empresa, fonamental per a orientar i preparar els nostres estudiants per al seu futur professional.

Ara és el moment de donar-ho tot per tal que la URV pugui enfrontar els desafiaments i les transformacions socials que planteja el context actual. Estic convençuda que tenim les capacitats, la motivació i l'empenta necessàries per liderar aquesta etapa.