saltar al contingut principal
Cercar
URV

Comissionada per a l’Optimització de Processos

Sílvia De la Flor López

El Comissionat d'Optimització de Processos té per objectiu fomentar una gestió òptima i àgil dels processos al servei de la comunitat URV, prioritzant la simplificació i racionalització per afavorir-ne l'eficiència i l'eficàcia. Treballa de manera coordinada amb Gerència i amb la Direcció d'Organització i Processos.

Currículum

Vaig néixer a Madrid el 1970 i soc enginyera de vocació. Vaig estudiar Enginyeria Industrial, (especialització en Mecànica) a la UPC, on també vaig cursar el doctorat en Enginyeria Industrial.

L'any 1994 em vaig incorporar al Departament d'Enginyeria Mecànica de la URV, on soc professora titular d'universitat especialitzada en mecànica estructural. La meva docència està centrada al grau en Enginyeria Mecànica i al màster en Enginyeria Industrial.

Tinc molt d'interès pels mètodes d'innovació docent i pel foment de la igualtat de gènere amb finalitats educatives, especialment a les enginyeries. M'agrada transmetre la passió per l'enginyeria als joves i, especialment, a les dones. Aquest compromís m'ha dut a formar part d'una desena de projectes d'innovació docent, a publicar articles indexats i a participar en congressos internacionals en aquest àmbit. L'any 2005 vaig rebre la Distinció Vicens Vives a la qualitat docent universitària.

Formo part del grup de recerca Functional and Smart Materials (FUNCMAT), que es dedica ala caracterització, optimització i modelització de materials intel·ligents o funcionals, sobre els quals he publicat més de 75 articles indexats i he codirigit cinc tesis doctorals. A més, he estat investigadora principal de diversos projectes del Plan nacional.

La meva inquietud per col·laborar activament en els processos de gestió de la URV m'ha permès exercir diversos càrrecs de gestió des del 1998. Des del 2019 soc directora del Departament d'Enginyeria Mecànica, del qual abans he estat secretària (2004-19). També he estat secretària de la Facultat d'Enologia (1998-2001).

Com a vocal electa de la Junta del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya a la demarcació de Tarragona, també estic molt involucrada en la relació entre la Universitat i l'empresa, àmbit fonamental per orientar i preparar els estudiants per al seu futur professional.