saltar al contingut principal
Cercar
URV

Inauguracions de curs

L'acte institucional d'inauguració de curs, que la URV celebra cada any en un campus diferent, marca el tret de sortida del curs acadèmic per als estudiants i per al personal docent. En aquest espai podreu recuperar la lliçó inaugural i els discursos que s'han pronunciat als actes d'inauguració de curs dels darrers anys.

Inauguració del curs acadèmic 2019-20

Lliçó inaugural a càrrec de la doctora Clare Goodess,
investigadora de ciències del medi ambient de la Universitat d'Ànglia de l'Est

La crida a l'acció per fer front a l'emergència climàtica, que ha fet la investigadora britànica Clare Goodess, i la reclamació de més inversió pública i més autonomia universitària han protagonitzat l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2019-20, que s'ha celebrat el 9 d'octubre de 2019 al campus Catalunya. Goodess és directora sènior de la Unitat de Recerca Climàtica de la Universitat d'Ànglia de l'Est, entitat responsable del registre global de temperatures i la primera d'alertar sobre l'escalfament global i demostrar-ne científicament els signes.

Lliçó inaugural i discursos

Inauguració del curs acadèmic 2018-19

Lliçó inaugural a càrrec de la doctora Anna Veiga Lluch,
directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona

L'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa ha acollit la inauguració del curs 2018-19 a la URV, que s'ha fet el 13 de setembre de 2018 al migdia. La biòloga i científica Anna Veiga, que ha pronunciat la lliçó inaugural, ha ressaltat la importància de les cèl·lules mare pluripotents per tractar malalties. Veiga estudia com evitar que les cèl·lules degenerin i investiga en l'àmbit de la medicina regenerativa amb un objectiu clar: aconseguir que l'esperança de vida vagi acompanyada d'un augment de la qualitat de vida.

Lliçó inaugural i discursos