saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vinton G. Cerf

Data d'investidura:
22 de maig del 2000
Padrí:
Manel Sanromà
Àrea de coneixement:
Informàtica

L’acte d’investidura de Vinton Gray Cerf per la Universitat Rovira i Virgili va tenir lloc el dia 22 de maig del 2000 al Paranimf de Rectorat.  Manel Sanromà, professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, i en aquells moments president d’Internet Society a Catalunya, va ser el padrí, motiu pel qual va relatar la trajectòria professional del doctorand.

Cerf és el codissenyador del protocol TCP/IP, llengua informàtica que ha fet possible l’existència d’Internet. A més, ha tingut un paper clau en el desenvolupament de la Xarxa i va ser el president fundador d’Internet Society. És doctor honoris causa per diverses universitats de tot el món, entre elles per la Universitat de les Illes Balears, pel Col·legi Major de Capítol i pel Col·legi Major de Gettysburg. Ha rebut nombrosos guardons entre ells la Medalla Nacional de Tecnologia dels EUA conjuntament amb el seu soci cofundador d’Internet, Robert E. Kahn, i el 2003 va ser Premi Príncep d'Astúries de Ciència i Tecnologia.

En el seu discurs, que va centrar en els canvis que la Xarxa ha produït i produiria en la vida quotidiana de les persones, va remarcar els nombrosos dispositius habilitats per Internet del tipus televisió web, i el Palm Pilot, una agenda personal digital, prediccions que el temps ha anat confirmant.